3 Kasım 2002 genel seçimlerini kazandıktan sonra 23 yıldır iktidarda olan AKP, tarihinde ilk kez 2024 yerel seçimlerinde yenildi.
Yuıllardır uygulanan yanlış ekonomi politikaları sonucu derinleşen ekonomik krize çözüm bulamayan iktidar, halk desteğini de her geçen gün kaybetmeye devam ediyor. AKP'nin eriyen oyları, ikitdara yakın araştırma şirketleri tarafından yağılan anketlerde dahi kendini gösteriyor.
2025 yılındaki anketlerin neredeyse tamamında ikinci parti olan AKP, performansını 2026'da da sürdürüyor.
Yerel seçimlerin ardından başlayan ve Cumhur İttifakı'nın "Terörsüz Türkiye" olarak adlandırdığı süreç de düşüe engele olmazken, sürecin bitme sinyalleri vermesi de ittifaka yaramadı.

AKP, 2026 yılının Ocak ayı için yapılan son ankette de ikinci oldu. ASAL Araştırma tarafından yapılan 26 ilde 1624 Ocak tarihleri arasında 2 bşn katılımcı ile gerçekleştirilen anketin sonuçları paylaşıldı.
Anketin güven sınırı yüzde 95, hata payı ise + yüzde 2.5 olarak belirtildi.
Bilgisayar destekli telefonda anket (CATI) ile yapılan ankette katılımcılara "Bu Pazar bir milletvekili genel seçimi olsa oyunuzu hangi siyasi partiye verirsiniz?" sorusu yöneltildi.
Anketin birinci partisi, yaklaşık iki yıldır yapılan neredeyse tüm anketlerde olduğu gibi yüzde 34,8 oy ile CHP oldu.
AKP ise yüzde 32,1 ile ikinci parti olurken, DEM Parti yüzde 8,4 ile üçüncü, MHP yüzde 7 ile dördüncü parti oldu.
Diğer partiler ise şöyle sıralandı:
İYİ Parti: Yüzde 4.9
Zafer Partisi: Yüzde 3.3
Yeniden Refah Partisi: Yüzde 3.0
Anahtar Parti: Yüzde 2.7
Türkiye İşçi Partisi: Yüzde 1.2
Diğer: Yüzde 2.6

Seçil Erzan'ın futbolda dolandırıcılık vurgunu: Milyon dolarları el yazısı notlarla teslim etmişler42 izlenme
Şehit annesi milliyetçilerin gazetesine konuştu: Tabii güler şehit olan kendi oğlu değil ki!1228 izlenme
Fahrettin Koca ‘yargıya inancımız tam’ demişti: Üç doktoru darp eden saldırgana tahliye!42 izlenme
İsmail Saymaz, Hilal Kaplan'ı canlı yayında rezil etti! 'Daha 2 ay önce bana kitabını gönderdin, utanmıyor musun?'72 izlenme
Her şey Ensar, TÜGVA, İlim Yayma için! AKP'li üyelerden halkın mülküne kelepçe51 izlenme
NATO’nun faturası halka çıkacak14 izlenme
Tanzim satışlarla gündeme gelen Tarım Kredi Kooperatifi'nin yeni işi bakın ne olacak?130 izlenme
Türkiye’de ölüm verileri neden farklı: Kayıt dışı 7 bin ölüm var!82 izlenme
CHP'li Özel'den, Fahrettin Altun'a çok sert tepki! "Hadsiz, şuursuz... Kudüs kan ağlarken Erdoğan niye Marmaris'te tatil yapıyor?"
İmamoğlu'ndan Kurum'un sözlerine yanıt: "Allah konuşturuyor"
Kredi kartlarında limitler değişiyor: Nakit avans limiti ve vade sayısı yeniden belirlendi
Velilerden alınan paralar Ensar'a gidiyor!