CHP'li Yarkadaş "Hakkında gensoru verdiğimiz hakim adayı atamaları
HSK'da da tartışma yarattı. Hakim atama töreni bu yüzden ertelendi.
Partizan yargı dayatması adaleti işlemez hale getiriyor." dedi.
CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, "AKP'nin yargıda kadrolaşma
sevdası, yargı kurumlarını işlemez hale getiriyor. AKP ilçe başkanı
avukatların hakim yapılmak istenmesine HSK'dan da itirazlar gelince,
atama törenini iptal etmek zorunda kaldılar" dedi.
AKP'nin her kurumda kadrolaşma sevdası sürüyor. Bunun son örneği ise CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş'ın 2017 yılının Nisan ayında gündeme getirdiği "AKP'li avukatlar hakim yapılıyor. AKP'li onlarca avukat, hakim olarak atanıyor" iddiasıydı. CHP'li Yarkadaş'ın gündeme getirdiği bu iddia tartışma yaratmış ve ana muhalefet partisi, konuyu gensoru haline getirmişti.
ATAMA TÖRENİ İPTAL EDİLDİ
CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, yargıdaki 'AKP'li hakim krizi'nde bugün yeni bir gelişme yaşandığını açıkladı. Yarkadaş, "5 Mart günü, yeni hakimlerin kura çekimi ve atamaları yapılacaktı. Ancak HSK, geçen yıl gündeme getirdiğim AKP'nin birçok yöneticisinin hakim olarak atanmasını uygun görmemiş. Atama töreni bu yüzden iptal edildi" dedi.
![]()
Yarkadaş şöyle konuştu:
"Kamuoyu hatırlayacaktır... Geçen yılın ortalarında, AKP'li partizan avukatların 40 saniye süren mülakatlarla hakimlik sınavını geçtiklerini ortaya çıkarmıştım. Ve büyük bir tartışma yaşanmıştı. AKP tepkilere rağmen, il ve ilçe yöneticileri ile kadın kolları üyelerini hakim olarak atamakta direnmişti. Ve bu kişiler, stajyer hakim olarak kursa alındı. Bu kişilerin atamaları 5 Mart'ta gerçekleşecekti. Hatta HSK bunu internet sitesinden de duyurdu. Ancak HSK'da bazı üyeler, 'Partizan hakim olmaz, bu kişiler bir partiyle özdeşleşmiştir' tartışması çıkmış. Atamalar da bu yüzden iptal edilmiş."
CHP'li vekil sözlerine şöyle devam etti:
"Edindiğim bilgiye göre, hakim yapılmak istenen AKP yöneticisi elli kişiye itiraz var HSK içinden... AKP de bu kişileri ısrarla hakim olarak atamak istiyor. Atamalar bu yüzden kilitlendi. Şu an HSK ve AKP arasında görüşmeler sürüyor... Konuyla hiç ilgisi olmayan hakimler de bu yüzden görev yerine gidemiyor. AKP'nin 'partizan yargı' dayatması, bu örnekte de görüldüğü üzere adalet dağıtacak olan kurumları işlemez hale getiriyor."
TBMM'YE TAŞIDI
Yarkadaş, HSK ve Adalet Bakanlığı'nın 5 Mart'ta yapılacağı resmi olarak ilan edilen atama töreninin neden iptal edildiğini açıklaması gerektiğini de söyledi. Yarkadaş, konuyu TBMM'ye taşıdığını, hem soru hem de araştırma önergesi verdiğini açıkladı.
http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/siyaset/937942/AKP_ile_HSK_arasinda__AKP_li_hakim__krizi..._Atama_toreni_iptal.html
EYT'de yeni gelişme96 izlenme
Sivas valisi tehdit etti: Cumhurbaşkanı aleyhine slogan atılırsa müdahale ederiz!187 izlenme
Atatürkçü Düşünce Derneği 'değişim' dedi, Süheyl Batum kazandı946 izlenme
Ankara'da 1964 yılında çekilen görüntüler sosyal medyada gündem oldu34 izlenme
Tamer Karadağlı’yı eleştiren oyuncu sorguya çekildi!27 izlenme
Motorine dev zam yolda!48 izlenme
CHP'li Gürer Meclis'te açıkladı: "AKP’nin hayvancılık politikası iflas etti"40 izlenme
Kulis: İmamoğlu bir hafta içerisinde ifadeye davet edilecek32 izlenme