AKP Konya İl Başkanı Hasan Angı, Hüyük ilçesinde partisinin haftalık il yönetim kurulu toplantısında açıklamalarda bulundu.
'TAYYİP BEYİ MAKAMDAN NASIL İNDİRİRİZİN HESABINI YAPIYORLAR'
Sözcü'den Müslüm Evci'nin aktardığına göre; 2023’te yapılması planlanan seçimler için çalışmaların başladığını belirten Angı, “Bir tarafta masalar kuruluyor, masanın etrafına gelenlere baktığınız zaman dün bu partide görev yapmış adamlar, bugün CHP ile görünmeyen boyutunda HDP ile sadece ve sadece ‘Tayyip Bey’i o makamdan nasıl indiririz’ hesabının dışında bir şeyleri olmayan bir hale dönüştüler. İnsanın birazcık yüzü kızarır” ifadelerini kullandı.
Ülke ekonomisine ilişkin konuşan Angı, pandemi ve ardından başlayan UkraynaRusya savaşının tüm dünyada gıda ve enerji fiyatlarını yükselttiğini söyledi. Angı, “Tabi bir taraftan maliyetlerindeki aşırı artışların yanında, bir taraftan da fırsatçılar maalesef her dönem olduğu gibi bu dönem gerek tarladan pazara inişteki o zinciri kendileri kontrol ettikleri için gerek üretilen markalı malların çıkışındaki süreci kendileri yönettikleri için burada sadece büyük marketlerde değil, en küçük bakkala da gidiyorsun, açıkçası fiyatlar değişmiyor” dedi.
'ÇOK ZENGİNLEŞTİK'
Zamlardan dolayı vatandaşın almakta zorlandığı sebze fiyatlarına ilişkin de açıklamalarda bulunan Angı, tepki çeken sözler sarf etti. Eskiden vatandaşın kış aylarında domates yerine turşu yediğini ifade eden Angı, şöyle konuştu:
Yeter ki üretelim. Bu, arpa buğday da olsa, sebze meyve de olsa. Bakın seradaki meyve üzerinden, ‘marketlerdeki domates patlıcan, 30 lira oldu' diye dayak yiyoruz.Bir taraftan da düşündüğümüz zaman kışın salatalık domates yemezdik ya turşu yerdik, çok zenginleştik açık söyleyeyim, ondan sonra ‘yok domatesin tanesi 5 lira'
Bre mübarek haziranda çıkınca kendi toprağımızda bunu yemek lazım. Ha ihtiyaç varsa, paran da varsa, git al 30'a değil, 40'a ye, buna kimse bir şey demez.
Serada da üretim yapmak kolay mı, hele çetin kış şartları; insanlar ısıtmak zorunda kaldı, hasar gören, çökenler oldu, şu oldu, bu oldu.
'2018 YILINDA PATATES SOĞANDAN YEMEDİĞİMİZ KALMADI'
“Çiftçiye bakıyorsun ‘yeterince kazanmıyorum' diye bağırıyor, tüketiciye bakıyorsun, ‘çok pahalı alıyoruz' arada herkes birbirini suçluyor” diyen Angı şöyle konuştu:
Yani süreci doğru yönetebilmemiz lazım, onun için de kendimiz üretelim, kendi pazarımızda kendi fiyatlandırmalarımızla, yani üreten de kazansın, tüketici de çok pahalıya değil makul fiyatlı olarak alabilsin, arada ticaretini yapan arkadaşlar varsa, bundan para kazansın.
Kimsenin kazancına karşı değiliz ama fırsatçılıkla sanki Türkiye'de sanki bir şey oluyormuş gibi. 2018 seçimlerini hatırlıyorsunuz, patates ve soğandan yemediğimiz dayak kalmadı. Bu sene soğan 40 kuruştan tarlada kaldı. Tuzlukçu bölgesindeki üretici arkadaşlar, ‘yani çuval parasını kurtarmıyor' dedi.
İstanbul’da turiste yüksek hesaba 2 milyon lira ceza!120 izlenme
'Seçimde Erdoğan'ın karşısında kim kalırsa oyum ona'1045 izlenme
Saray'da moralleri bozacak sonuçlar: 'Muhalefet çözer' diyenler çoğunlukta!48 izlenme
Savaşın acı yüzü...Adana'da Suriyeli bebek açlıktan ve soğuktan öldü...189 izlenme
İBB'den metrolarda 23 nisan süslemesi: Mehmet yürüyen merdiveni durdurma38 izlenme
Maliyeti 1.5 milyar milletin cebinden 15 milyar çıkacak28 izlenme
ABD'de yıllık enflasyon Ocak ayında %3.1 ile tahminlerin üzerinde geldi35 izlenme
Enis Berberoğlu'nun avukatı konuştu: “Bu karardan sonra Enis Bey’in milletvekilliği iade edilmelidir"63 izlenme
6 çocuğa cinsel istismarda bulunan polisten skandal sözler! 'Yaşı küçük kız çocuklarına zaafım var!'
Son Dakika: TÜİK, Ocak-Mart 2022 dönemine ilişkin GSYİH verilerini yayınladı.
Aldığı paket çekirdeğin içinden sigara izmariti çıktı
Dev finalde Almanya'ya mağlup olduk: Gururumuzsun 12 Dev Adam!