Esnaf, çiftçi, işçi pandemi nedeniyle her geçen gün giderek daha ağırlaşan bir ekonomik zorluk içinde hayatta kalmaya çalışırken; iktidar bildik firmalara, gizli ihalelerde yüzlerce milyonluk işler veriyor.
Son olarak BOTAŞ'ın AmbarlıPendik Deniz Doğalgaz Boru Hatları İyileştirilmesi Projesi ihalesinde de aynı yöntem kullanıldı.
İhale için, kamu yararına rekabete imkan sağlayan “Açık” usül yerine, kanunun deprem ve afetler gibi önceden bilinemeyecek olağanüstü haller için öngördüğü “21b Pazarlık” usulü tercih edildi.
LİMAK, KOLİN, İCTAŞ İHALE MASASINDA
İhale, pazarlık usulünün sağladığı kolaylıklarla, duyurusu yapılmadan, istenilen şirketler özel olarak davet edilerek gizli kapaklı gerçekleştirildi.
19 Ekim'de gerçekleştirilen ihaleye kamuoyunun çok yakından tanıdığı, Limak, Kolin, IC İçtaş ile Atlas MadenYapı ve Yapı firmaları özel olarak davet edildi.
HİÇ İNDİRİM SAĞLANAMADI
İstatistikler, özellikle “açık” usulde yapılan ihalelerde, “21b Pazarlık usulüne göre yapılanlara göre kamu lehine çok daha büyük oranda indirim sağlandığını gösteriyor. Ancak bugüne kadar gerçekleştirilen 21b usulüyle yapılan ihalelerde bile belirli oranlarda da kalsa indirim sağlanırken BOTAŞ'ın son ihalesinde neredeyse hiç indirim gerçekleşmedi.
Yaklaşık maliyeti 324 milyon 845 bin 067 lira 78 kuruş olarak belirlenen ihalenin sonucu dün açıklandı. İhale, neredeyse hiç indirim yapılmadan 324 milyon 535 bin 520 liraya Atlas MadenYapı ve Yapı ortaklığına verildi.
2023'TE TAMAMLANACAK
İstanbul Avrupa Yakası'nda Avcılar İlçesi Ambarlı kıyısından başlayıp Adaların güneyinden geçerek Anadolu Yakası'nda Pendik İlçesi kıyıları arasında kalan deniz tabanında gerçekleştirilecek iyileştirme projesinin 9 Ağustos 2023'te bitmesi öngörüldü.
5 YILDA 6 MİLYARLIK İHALE
Yapı ve Yapı, 5 yılda aldığı 11 büyük ihalede 5 milyar 996 milyon liralık sözleşme imzaladı. 629 milyon liralık İstanbul Finans Merkezi SPK binası, 398.5 milyon liralık Ankara Millet Bahçesi, 1 milyar 719 milyon liralık Rize İyidere Lojistik Limanı şirketin son dönemde aldığı birkaç kamu ihalesi… İhaleye ortak girdiği Atlas Madencilik ise 25 milyon lira sermayeli bir şirket. Yönetim Kurulu Başkanı Sebahattin Civelek ülkücü kimliğiyle tanınıyor.
https://www.sozcu.com.tr/2021/ekonomi/birbuyukihaledahabildiksirketleregitti6278324/
Erdoğan'a anket şoku: Millet İttifakı'nı yakalaması çok zor!59 izlenme
YSK, bu apartman için muhtar seçimi yaptırdı!130 izlenme
Doğa talanı tam gaz devam! Ormanlık alana otel34 izlenme
AKP'li belediye milletin parasını Bitcoin'e yatırmış! Bitcoin’ci AKP’li başkana Sayıştay denetimi istendi37 izlenme
AKP'li belediyenin depremzedeler için aldığı gıda kolilerinin arkasından yine bir AKP’li isim çıktı48 izlenme
İmamoğlu'nun ilk icraatı 'Bana niye antrikot ? Birine antrikot birine musakka olmaz, yanlış. Bir dahakine hep aynı gelecek !'580 izlenme
Trollerin paylaşımına Kılıçdaroğlu'ndan tepki: 'Yine tutuştun, trollerle algı peşindesin Erdoğan'45 izlenme
Türkiye yüzyılı galiba bu! Suriyeli sığınmacı "Aslen Suriyeliyim. Recep Tayyip Erdoğan'a oy vermeyen bu ülkeden defolup gitsin"58 izlenme
Kardeşi çocuk istismarından cezaevinde olan AKP’li vekil Adalet Bakanı’nı ziyaret etti!
Kaftancıoğlu'ndan TRT hakkında suç duyurusu: "Hesabımızın mahşere kalmasına izin vermeyeceğiz"
AKP’li başkandan katilin ailesine taziye ziyareti
Fatih Altaylı'nın tutuklanmasını eleştirmişti: O belediye başkanına “devleti aşağılama” soruşturması