Milli Eğitim Bakanlığı başta olmak üzere neredeyse tüm kamu kurumlarıyla ortaklığı olan Ensar Vakfı Küçükçekmece Belediyesi’yle de iş birliği anlaşması imzaladı. Protokol kapsamında, yaşlıların kullanımı için inşa edilen tesisin Ensar’a tahsis edilmesi TBMM gündemine taşındı.
CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, “İktidarın ve özellikle iktidar belediyelerinin Ensar Vakfı’yla iş birliği yaparak kamuya ait kaynakları bu vakfa devretmesi devletin ‘rutin işleri’ haline gelmiştir” dedi.
“AKP devleti ortaksız idare edemiyor”
Eğitimden sağlığa, turizmden ekonomiye kadar her alanda etkinliğini artıran Ensar Vakfı’na bir yetki de Küçükçekmece Belediyesi’nden sağlandı. Ensar’ın yurt skandallarıyla ve çocuk istismarlarıyla kamuoyunun gündemine geldiğini hatırlatan Erdem, “AKP devleti ortaksız idare edemiyor. Anlaşılan o ki, yeni ortak Ensar’dır” diye konuştu. AKP’li belediyelerin, Ensar’ın her türlü olumsuzluklarına karşın bu vakıfla ortaklığını sürdürdüğüne dikkati çeken Erdem, “Küçükçekmece Belediyesi’nin daha önce inşa ettiği ve yaşlılara sosyal donatı alanı olarak planlanan Atakent Mahallesi’ndeki tesisler, ‘Tasavvuf Musikisi Eğitimi’ vermek üzere Ensar’a devredilmiştir” ifadelerini kullandı.
CHP’li Erdem, Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle şunları sordu:
https://www.birgun.net/haberdetay/akpdevletiortaksizidareedemiyoryeniortakensar188650.html
TUİK Aralık Ayı Sanayi Üretim Endeksi'ni Açıkladı24 izlenme
Balıkesir'de meydana gelen 6.1 büyüklüğündeki depremde yıkılan binadan bir yurttaşın kurtarılma anı!79 izlenme
Perakendeci gelecek 3 aydan da umudunu kesti!27 izlenme
Bayraktar, Elon Musk'ın TEKNOFEST'e gelmesini ve bu etkinliği deneyimlemesini istediklerini belirtti21 izlenme
İmamoğlu’ndan Erdoğan'a ‘Kanal İstanbul’ tepkisi!39 izlenme
Faiz kararı öncesi rekor: Dolar 31 lira seviyesinin üzerine çıktı22 izlenme
Lüks yat sahipleri ÖTV’siz motorin için Türkiye’de!115 izlenme
Kızılay deprem bölgesine koşan eczacılara da çadır satmış!44 izlenme
Sinan Ateş iddianamesi, Erdoğan-Bahçeli görüşmesi öncesi mahkemeye gönderildi
Muharrem İnce, Star Haber'de Nazlı Çelik'in sunduğu 'Seçim Özel' programının konuğu oldu
Hollanda’da corona kısıtlamaları krizi büyüyor! Futbol takımı taraftarları protestoculara karşı sokağa indi!
TRT'ye bir yılda sınavsız 3 bin 149 kişi alınmasına CHP'den tepki: Tasarruf bunun neresinde?