Cumhuriyet'ten Emine Kaplan'ın haberine göre; CHP’de yaşanan tartışmayla birlikte siyaset kulisleri hareketlenirken; yeni partilerin kurulması ve erken seçim beklentisinin artmasıyla siyasette kartların yeniden karılacağı, partiler arasındaki taktik savaşları ve algı operasyonlarının da hızlanacağı belirtiliyor.
Yerelde transfer kapısını açan AKP yönetimi, CHP, İYİ Parti ve Demokrat Parti başta olmak üzere muhalefet partilerinin belediye başkanları ile belediye meclis üyelerini transfer etmek için çalışma yapıyor.
Ağırlıklı olarak ilçe belediyelerinden geçişlerin olacağı belirtilirken, il ve büyükşehir belediye başkanlarından da sürpriz katılım olabileceği kaydediliyor. AKP’nin bu hamleyle hem yeni kurulacak partilere olası geçişlere karşısında “parti güç kaybediyor” görüntüsünü önlemek hem “parti çekim merkezi olmaya devam ediyor” algısı oluşturmak istediği hem de Millet İttifakı’ndaki iç tartışmaların daha da alevlendirilmesinin amaçlandığına dikkat çekiliyor.
TÖRENLERLE KATILIM
AKP’ye geçecek belediye başkanları için grup toplantıları, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın il ziyaretleri, il başkanları toplantısı ya da ilçe kongrelerinde özel tören yapılması planlanıyor. AKP yöneticileri, “Bize geçmek isteyen belediye başkanları var. Hepsinin katılımı aynı anda olmaz. Aşama aşama bir iki hafta arayla katılımlar yapılır” görüşünü dile getiriyor.
Parti kulislerinde, Denizli’nin CHP’li Serinhisar Belediye Başkanı Hüseyin Gemi’nin 10 gün önce AKP’ye geçmek üzere partisinden istifa ettiği, ancak CHP yönetiminin devreye girmesiyle istifasını geri aldığı ileri sürülüyor. AKP, Cumhur İttifakı’nda herhangi bir sorun yaşanmaması için talep gelmesine karşın MHP’den belediye başkanı transferi yapmayı ise düşünmüyor.
http://www.krttv.com.tr/siyaset/akpdenchpyevemilletittifakinaoperasyonh20424.html
AKP iktidarına anketlerden peş peşe şok sonuçlar: Oy oranlarındaki düşüş hızlanıyor!33 izlenme
Vatandaştan AKP'ye isyan! 'Çok öfkeliyim çok! İslam'ı temsil ettiklerini söylüyorlar hiçbir alakaları yok! Bu kadar insan işsizlikten kırılıyor, üniversite öğrencileri boşta yazık değil mi?'60 izlenme
Semih Çelik'in katlettiği İkbal'in babası ilk kez konuştu: "Kızımı ararken..."35 izlenme
Devletin milyonları kiraya gidiyor!30 izlenme
Alpay Özalan'ın istifa eden danışmanından yeni açıklama: "Seçim için sabrettim. Alpay Özalan'a hakkım geçtiyse helal değildir"25 izlenme
Plakasız kamyonla taşınan mültecilere barikat kurduruldu iddiası: CHP'li Murat Bakan Yerlikaya'ya tek tek sordu17 izlenme
Bim’in ardından Ülker’den de ‘fahiş fiyat’ çıkışı: Milletin aklıyla alay etmeyin!49 izlenme
İsmailağacılar’dan Nesin Vakfı’na provokasyon! Nesin Vakfı’nın yanında toplanan tarikatçılar tehditler savurup, havai fişeklerle seçim kutlaması yaptı33 izlenme