AKP'li eski milletvekili Mehmet Metiner, iktidara yakın Yeni Şafak gazetesindeki köşe yazısında iktidarın "Terörsüz Türkiye" adını verdiği yeni süreçle ilgili olarak yapılan "Türklük" ve "Türkiyelilik" tartışmaları üzerine iktidar kanadına seslendi.
"Suretimizden ve safımızdan görünenlerden korkun! Çünkü asıl sabotaj onlardan gelecek" ifadelerini kullanan Metiner, "Cumhur İttifakı saflarında yer alan hiç kimsenin ErdoğanBahçeli liderliğinin çizdiği çerçevenin dışına çıkmaya, dahası o çerçevenin içine sorunlu zihniyeti üzerinden yeni anlamlar yüklemeye hakkı yok" ifadelerini kullandı.
"Bir Kürt 'Ben Türkiyeli bir Kürdüm!' dediğinde “Bunu diyerek bölücülük yapıyorsun. Sen Türk’sün. Gayrı sözler bölücülüktür!' türünden sözlere ve suçlamalara muhatap olacaksa sorarım ben size değişen nedir?" diyen Metiner, Milli Savunma Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Afyoncu'ya yüklendi.
"Milli Savunma Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Afyoncu’nun çoğu zaman alttan alta ve bazen de açıktan pervasızca süreç karşıtı yayınlarıyla dikkat çeken CNN Türk ekranlarında “Türk, Türklük ve Türkiyelilik” bahsinde yaptığı açıklamalar kelimenin tam anlamıyla süreci sabote etmektir." diyen AKP'li Metiner "Sürece tuzak kuranlarla ağız birliği yapmak affedilmez bir tavırdır. Cumhurbaşkanımızın ve AK Parti’mizin kurucu anlayışını ve misyonunu boşa düşürmek, bizzat Cumhurbaşkanımız tarafından çok hayatî bir kurumun başına atanmış birinin yapabileceği bir şey olamaz" ifadelerini kullandı.
Afyoncu'ya "kendinizi sanki bu bahiste tek otorite imişsiniz gibi parmak sallayıcı ve üsttenci bir dil kullanamazsınız. Afyoncu’nun bu anlayışı İslam’ın temel akidesine aykırıdır" diye seslenen Metiner, yazısında "Milli Savunma Üniversite’mizde subaylarımız bu anlayış temelinde yetiştiriliyorlarsa Türkiye Yüzyılı projemiz bir hayalden ibaret kalır, biline!" ifadelerine yer verdi.
Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) Rektörü Prof. Dr. Erhan Afyoncu, katıldığı bir canlı yayında “Türkiyeli” ifadesinin literatürde ve tarihte yeri olmadığını belirterek şunları söylemişti:
“Türkiyeli diye bir kavram yoktur. Bizim kitabımızda böyle bir şey geçmez. Almanyalı diye bir kavram da yoktur, Fransalı diye de yoktur. Yeni yeni şeyler icat etmeye gerek yok.”
"Türkiye milliyetçisiyim diye bir kavram hiç olmaz. Fransız ‘Fransalıyım’, Japon ‘Japonyalıyım’ diyor mu?”
Sözcü
İBB'ye verilmeyen kredi, personele verildi!114 izlenme
Zonguldak Vali Vekili: Kente gelen, hasta olup gidiyor!40 izlenme
Erdoğan’ın başdanışmanı Hamza Yerlikaya’nın lise diploması sahte çıktı!124 izlenme
Külliye'de Sürpriz Zirve! Cumhurbaşkanı Erdoğan, ittifak ortağı Bahçeli'yi kabul etti24 izlenme
Ekonomide çizilen pembe tabloyu dağıtan 'pembe dosyalar'33 izlenme
RTÜK’ten sert mesaj: “Uyarı bitti, kararlar uygulanacak!”17 izlenme
Ünlü ekonomisten bomba iddia: "Akbabalar gelecek"29 izlenme
Sedat Peker'den, 'adaletsizlik' çıkışı "Oyuna gelmeyin"47 izlenme
Zam oranını beğenmeyen taksiciler camı çerçeveyi indirmişti: Taksiciler Odası Başkanı Eyüp Aksu'dan taksicilere skandal savunma
Son bir yılda dudak uçuklatan zamlar!
Yandaşlara AKP kıyağı! İşte olay yaratan rapor
Mansur Yavaş'ın kampanyasına destek büyüyor! 30 Milyona yaklaştı!