AKP'de bu seçimlerde toplam 57 milletvekili üç dönem kuralına takılıyor ve aday olamıyor. Parti tüzüğüne göre üst üste üç dönemdir milletvekili seçilenler listeye alınmayacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan da “Üç dönem kuralı nedeniyle listelerde yeni isimler çokça yer alacak” dedi.
AKP'li vekiller “Cumhurbaşkanımız da üçüncü kez aday oluyor, bu üç dönem kuralına açıkça dile getirmesi kendi durumunu tartışma konusu yapıyor” yorumu yapıyorlar.
KİMLER TAKILIYOR?
TBMM Başkanı Mustafa Şentop, AKP Grup Başkanı İsmet Yılmaz, AKP Grup Başkanvekilleri Mustafa Elitaş, Bülent Turan, Yılmaz Tunç, Genel Başkan Yardımcıları Nurettin Canikli, Ali İhsan Yavuz, Hamza Dağ, Vedat Demiröz, Jülide Sarıeroğlu ile AKP'de bakanlık da yapan Mahir Ünal, Taner Yıldız, Veysel Eroğlu, Çağatay Kılıç, Cevdet Yılmaz, Fikri Işık'ın da aralarında olduğu 57 isim kurala göre aday olamayacak.
“YENİ SİSTEME GÖRE İLK KEZ SEÇİLDİK”
Erdoğan'ın açıklamalarından sonra AKP'de iki farklı yorumlar yapılmaya başlandı. Bazı milletvekilleri, “2018 yılında Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçildi. Bizler bu sisteme göre ilk kez aday olduk. Yeni sistemle birlikte önceki dönemler sayılmamalı! Kural uygulanmasın” görüşünü dile getirdi.
“REİS DE 3. KEZ ADAY!”
Bazı milletvekilleri ise üç dönemin kamuoyu önünde tartışılmasının Cumhurbaşkanının adaylığı tartışmasını gündeme getirdiğini işaret ettiler. AKP'li bir milletvekili, “Cumhurbaşkanımızın bunu kameraların önünde dile getirmesi doğru olmadı. O zaman bazı insanlar da çıkıp ‘reis de üçüncü kez aday oldu' diyebilir” yorumu yaptı.
halktv.com.tr
Şebnem Bursalı’nın ıstakoz paylaşımı AKP’yi karıştırdı53 izlenme
KPPS soruşturması kapsamında Yediiklim Yayınevine operasyon!44 izlenme
Son 90 günde patladı: Kredi kartı kullanımı yüzde 100'ü geçti27 izlenme
Komutana küfür eden AKP’li aday ihraç ediliyor32 izlenme
Yerle bir olan hastane için 2012’de depreme dayanaksız raporu verilmiş32 izlenme
Korunması gereken sahile beton döktüler! Mahkeme uygunsuz buldu, İBB itiraz etti, AKP vazgeçmedi45 izlenme
Dolar rekor üstüne rekor kırarken Habertürk'ün yayımladığı habere tepki yağdı!49 izlenme
SGK, artık denetlenemeyecek!199 izlenme
Komşusunu kocasıyla yatak odasında yakaladı kıyamet koptu! O anları da kameraya kaydetti
Milyonlarca emekli sıfır zam aldı: Hangi emeklinin maaşı ne kadar oldu, Özgür Erdursun tek tek hesapladı
Bakan Bilgin'den emekli maaşlarıyla ilgili itiraf gibi açıklama
CHP’li belediyeye haciz! Başkanın makam odası boşaltıldı