Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın, Cumhurbaşkanı Başdanışmanlarından Oktay Saral, beklenmedik bir şekilde Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'u hedef aldı.
Ersoy, 36 çocuğun da öldüğü Kartalkaya faciası nedeniyle muhalefetin eleştiri oklarının hedefi olsa da Saral, Gazze'de ölen çocuklar ve şehit olan 12 Mehmetçik sebebiyle tepki gösterdi.
Saral, bakanlığın düzenlediği Kültür Yolu Festivali'nin devam etmesinin halkta infial yarattığını söyledi:
"Trabzon’da “Kültür Yolu Festivali” adı altında sahneler kurup, şarkılarla, danslarla eğlence tertip ederken hiç mi kalbiniz bizar olmadı!? Hiç mi vicdanınız sızlamadı? Bu duyarsızlığınıza şahit olan halkımız infial halindedir bunu bilesiniz!"
Saral'ın paylaşımı yankı yaratırken de eski AKP Niğde Milletvekili Selim Gültekin'den dikkat çeken bir paylaşım geldi.
Gültekin, Saral'ın yakın zamanda Ersoy'u makamında ziyaret ettiğini söyledi. Gültekin, Saral'ın hem bu ziyareti gerçekleştirip hem de bu tepkiyi vermesine dikkat çekip, "Bu tweeti kim yazdırdı size hadi söyleyin" dedi.

Gültekin, bir süre sonra paylaşımını kaldırdı. Gültekin bunun yerine Saral'ın paylaşımını alıntılayıp şunu yazdı:

Gültekin bu paylaşımını da sildiği görüldü.
Öte yandan dün İletişim Başkanlığı görevinden alınan Fahrettin Altun'un Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Başkanlığı görevine atansa da Halktv.com.tr Yazarı İsmail Saymaz, bugünkü köşe yazısında "İddiaya göre Altun, Viyana Büyükelçiliği ya da Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın bölünmesi halinde Kültür Bakanlığı’nı istedi" ifadelerini kullanmıştı.
Bitmeyen projeye "Özel Davetle" 1.3 milyar liralık bir ihale daha!42 izlenme
Öğretmenlerden atama tepkisi: Bakan Tekin koltuğunu terket27 izlenme
Vatana ihanetten asılan İskilipli Atıf’ı protokol yine andı!45 izlenme
Bakan Koca corona verilerini açıkladı: Hasta sayısı 377.473'e, can kaybı 10.326’ya yükseldi!106 izlenme
Menzilciler 5 milyon koronavirüs testi yapacak!95 izlenme
MHP seçim beyannamesine ters düştü!110 izlenme
Pahalılık artınca bit pazarına nur yağdı37 izlenme
İran, ABD'ye ait F/A-18 savaş uçağını vurdu!23 izlenme