AKP'li Bağcılar Belediyesi Başkanı Lokman Çağırıcı 13 Nisan tarihinde kalp rahatsızlığını gerekçe göstererek, 15 yıldır oturduğu koltuktan istifa ettiğini açıkladı. Ancak Çağırıcı’nın istifasının nedeninin kalp rahatsızlığı olmadığını, kendisinin cinsel içerikli görüntüleri nedeniyle istifa ettiği iddia edildi.
Halk TV'nin haberine göre, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen ve soruşturma aşamasında gizlilik kararı bulunan dosya tamamlandı. Lokman Çağırıcı'ya şantaj yapmakla suçlanan Zeynep Halat ve Ahmet Makar isimli iki şahıs iddianamede sanık olarak yer aldı.
ÇANTA İLE KAYIT ALTINA ALDI
İddiaya göre Zeynep Halat ile Lokman Çağırıcı bir süredir birlikteydi. Yine bir gün Halat, Lokman Çağırıcı’yı Bağcılar’da bir iş yerine çağırdı. Kimsenin olmadığı bir odada ikili birlikte oldu. Ancak Halat, özel düzenekli bir çanta ile aralarında geçen tüm görüntüleri kayıt altına aldı. Bu görüntüleri ise Ahmet Makar’a verdi.
‘GÖRÜNTÜLER TIKLANMA REKORU KIRAR’ TEHDİDİ
MAHKEME AÇIK YAPILDI
Düzenlenen operasyonda Ahmet Makar ve Zeynep Halat gözaltına alındı ve tutuklandı. Söz konusu dijitallere ise el konularak adli emanete kaldırıldı. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nca düzenlenen iddianamede iki sanığın “Özel hayatın gizliliğini ihlal” ve “Şantaj” suçlarından cezalandırılması istendi. İlk duruşması görülen davaya Lokman Çağırıcı sağlık sorunlarını gerekçe göstererek katılmazken, Çağırıcı’nın avukatları duruşmanın kapalı yapılmasını istedi. Ancak mahkeme bu talebi reddetti.
'BİRLİKTE OLDUK OTOPARK VAADİ VARDI'
Duruşmada savunma yapan Ahmet Makar, “Lokman Çağırıcı’yı tanımıyorum. Zeynep’i 15 yıldır tanırım. Zeynep elindeki müştekiyle bir arada olduğu görüntüleri gösterdi. Görüntüler müstehcendi. Zeynep bana Lokman Çağırıcı’nın kendisine otopark işletmesi sözü verdiğini onu yerine getirmediğini söyledi. Lokman Çağırıcı’yı Zeynep’in telefonundan aradım. 10 milyon dolar istedim. Kendisi bana bu paranın çok olduğunu söyledi” dedi.
‘İNTİKAM ALMAK İÇİN BU İŞE GİRDİM’
Sanık Zeynep Halat ise savunmasında, “Kendisiyle parti organizasyonunda tanıştık. Arkadaş olduk. Görüntüleri Ahmet’e teslim ettim. Bazı vaatlerde bulunarak beni kullandığını düşünmem ve intikam alma isteğiyle böyle bir şeye giriştim” diye konuştu. Mahkeme heyeti sanıkların tahliyesine karar vererek duruşmayı erteledi.
Aziz Nesin'lik hikâye... Sonunda bu da oldu: Bursa’da satılık devlet okulu27 izlenme
Atatürk'e hakaret eden bu adamı Sağlık Bakanı yapanlara yazıklar olsun !1268 izlenme
Sedat Peker tarih verdi, sürprizini açıkladı63 izlenme
140 iktisatçıdan Buğra’ya destek76 izlenme
Sinan Oğan milyon dolarlık malikânesinin kapısını açtı! İçeride yok yok: Bostan, futbol ve voleybol sahası, açık hava sineması...30 izlenme
Eren Erdem'in tutukluluğuna yapılan itiraz reddedildi!103 izlenme
Türker Ertürk'ün mükemmel anlatımıyla Atatürk ne demek ?948 izlenme
Nefes kesen gösteri: SOLOTÜRK Boğaz Köprüsü’nün altından geçti!59 izlenme
TOKİ, CHP'li belediyenin halka ucuz ürün temin etmek için kullandığı araziye göz dikti!
11 yaşındaki çocuk 2099 rakımlı Keldaz’a çıkıp eskiyen Türk bayrağını değiştirdi
AKP’nin afişini dükkânına asmak istemeyen esnaflar fişlendi iddiası
Narin Güran'ın Babası Arif Güran konuştu! Aile "İşkence" yalanına mı sarıldı?