Çoklu baro ile ilgili 28 maddeden oluşan kanun teklifi Meclis Başkanlığı'na sevk edildi.Çoklu baro teklifi kamuoyunda tartışmalara neden olurken AKP ve MHP içerisinde de teklife karşı olanların var olduğu ifade ediliyor.
Karar gazetesi yazarı Ahmet Taşgetiren, iktidarın hukukçu milletvekillerinin 'çoklu baro' teklifinden rahatsız olduğunu belirtti. Taşgetiren, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün 'kenarda kalmış' gibi bir görüntü çizdiğini belirtti. Taşgetiren, "Hele 'baro' gibi bir anlamda 'savunma alanı'nın 'etik denetim' müessesesini ideolojik tekelden arındırma gerekçesiyle, her siyasi – ideolojik gruplaşmaya açık hale getirecek 'çoklu baro' arayışı, çok daha büyük riskler barındırır. " düşüncesini dile getirdi. Taşgetiren, "Hukukçu milletvekillerinin önemli bir kısmının 'çoklu baro” girişiminden rahatsız olduğu bilgileri geliyor, Adalet Bakanı sanki kenarda kalmış ya da böyle kalmayı tercih etmiş gibi, MHP cenahında ortaya çıkacak riskler konusunda kaygının ağır bastığına dair haberler geliyor. İktidara genel mânâda bir uyarı yapılıyor: 'Bütün bu düzenlemeleri hiç iktidardan gitmeyecekmiş gibi ve kendinize yontma hesabıyla yapıyorsunuz, bu düzenlemeler yarın size karşı biçici mahiyet kazanabilir. Özellikle yargı alanında yapılanlar bumerang gibidir, yarın hedef alanı hedef haline getirebilir..' görüşünü savundu.
Habertürk yazarı Sevilay Yılman, çoklu baro teklifi ile ilgili MEtin Feyzioğlu ile görüştü.Yılman'ın bugünkü köşesinde Feyzioğlu, AKP'nin grup başkanvekillerinden birinin çoklu baro sistemine karşı olduğunu ifade etti. Yılman, Feyzioğlu'na o grup başkanvekilinin kim olduğunu öğrenmek için çok ısrar ettiğini ama öğrenemediğini belirtti.
Sinan Ateş cinayetinde Ülkü Ocakları Genel Başkanı hakkında bomba karar ortaya çıktı36 izlenme
İBB operasyonunda 9. dalga: Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney gözaltında16 izlenme
Yargıtay'ın Can Atalay kararına siyasilerden sert tepki23 izlenme
Muhammed Yakut, Müge Anlı'nın Rabia Naz cinayetini kimin işlediğini bildiğini ama üzerini örttüğünü ima ediyor ve Müge Anlı'ya süre veriyor84 izlenme
AKP'li Ünal'ın Ayasofya paylaşımına 'NadirayaNeOldu' tepkisi!73 izlenme
Balıkesir'de Kokoreç fabrikasında patlama: 18 kişi yaralandı26 izlenme
Kapanan şirket sayısında büyük artış! Bu mu uçan Türkiye?32 izlenme
AKP 5 parça oluyor! Kim nerede olacak?1460 izlenme
Ankara’da sudan ucuz otoparklara iptal geldi!
Cumhurbaşkanı'na hakarette son durum! 'Gözümde çip var, yüz tanımayla herkesi görüyorum' diyen kişiyi tutukladılar
Ve o bankalar kredi borçlarını erteledi
Belediyenin; AKP'li ve MHP'li yöneticilere maaş bağladığı ortaya çıktı!