Çoklu baro ile ilgili 28 maddeden oluşan kanun teklifi Meclis Başkanlığı'na sevk edildi.Çoklu baro teklifi kamuoyunda tartışmalara neden olurken AKP ve MHP içerisinde de teklife karşı olanların var olduğu ifade ediliyor.
Karar gazetesi yazarı Ahmet Taşgetiren, iktidarın hukukçu milletvekillerinin 'çoklu baro' teklifinden rahatsız olduğunu belirtti. Taşgetiren, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün 'kenarda kalmış' gibi bir görüntü çizdiğini belirtti. Taşgetiren, "Hele 'baro' gibi bir anlamda 'savunma alanı'nın 'etik denetim' müessesesini ideolojik tekelden arındırma gerekçesiyle, her siyasi – ideolojik gruplaşmaya açık hale getirecek 'çoklu baro' arayışı, çok daha büyük riskler barındırır. " düşüncesini dile getirdi. Taşgetiren, "Hukukçu milletvekillerinin önemli bir kısmının 'çoklu baro” girişiminden rahatsız olduğu bilgileri geliyor, Adalet Bakanı sanki kenarda kalmış ya da böyle kalmayı tercih etmiş gibi, MHP cenahında ortaya çıkacak riskler konusunda kaygının ağır bastığına dair haberler geliyor. İktidara genel mânâda bir uyarı yapılıyor: 'Bütün bu düzenlemeleri hiç iktidardan gitmeyecekmiş gibi ve kendinize yontma hesabıyla yapıyorsunuz, bu düzenlemeler yarın size karşı biçici mahiyet kazanabilir. Özellikle yargı alanında yapılanlar bumerang gibidir, yarın hedef alanı hedef haline getirebilir..' görüşünü savundu.
Habertürk yazarı Sevilay Yılman, çoklu baro teklifi ile ilgili MEtin Feyzioğlu ile görüştü.Yılman'ın bugünkü köşesinde Feyzioğlu, AKP'nin grup başkanvekillerinden birinin çoklu baro sistemine karşı olduğunu ifade etti. Yılman, Feyzioğlu'na o grup başkanvekilinin kim olduğunu öğrenmek için çok ısrar ettiğini ama öğrenemediğini belirtti.
En esrarengiz Yahudi tarikatından görüntüler sızdı105 izlenme
Diyanet Başkanı Ali Erbaş 1 ay önce boykota teşvik fetvası vermiş! “Bir Müslüman boykota uymuyorsa, imanını sorgulasın”30 izlenme
Erdoğan iktidarının dönüm noktası: Kriz, katı İslamcı ideolojiyi vurdu26 izlenme
Sanayide kan kaybı sürüyor: Son 9 ayın en sert düşüşü17 izlenme
Almanya sınırları kapattı, vize bile yetmiyor29 izlenme
15 Temmuz öncesi bir sır ziyaret daha ! Erdoğan, Gül ve Akar gizlice bir araya gelmiş !313 izlenme
Erk Acarer: "Sedat Peker yüksek dozda ilaç kullanıyor. Çok öfkeli"52 izlenme
Deprem uzmanından kara haber: ‘7 ve üzeri deprem olacak’53 izlenme
Kiralar ödenemiyor, ev sahipleri kapıda bekliyor, çocuklar okuldan kopuyor!
Bakan Koca açıkladı: 63.214 yeni vaka tespit edilirken, 157 kişi hayatını kaybetti, 29.197 kişi sağlığına kavuştu!
Erdoğan ve Bahçeli Elbistan'daydı
RTE, İsrail TV'sine verdiği röportajda 'Siyasette YALANI sevmiyorum' demiş ! E buyrun birlikte izleyelim o zaman !!!