AKP'nin 2023 seçimleri öncesinde esnafa verdiği erken emeklilik vaadi henüz hayata geçirilmedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, prim gün sayısını 9.000'den 7.200'e indirme sözünün üzerinden 2,5 yılı aşkın süre geçmesine rağmen herhangi bir yasal düzenleme yapılmadı.
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda konuya ilişkin soru yönelten muhalefet milletvekillerine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın verdiği yanıt dikkat çekti.
Işıkhan, "Bu, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ifade ettiğimiz bir sözdü. Ancak 2026, 2027, 2028 yılına kadar zamanımız olduğunu düşünüyorum. Bütçenin toparlanması koşulunda" diye konuştu.
CHP Milletvekili Cavit Arı, bakanın açıklamasına "Yani yeni bir seçim haftasına kadar mı demek istiyorsunuz? Hangi seçimi bekleyeceksiniz?" diyerek tepki gösterdi. Bakan Işıkhan ise "Daha zamanımız var, bu sözü yerine getireceğiz" şeklinde yanıt verdi.
İYİ Parti Milletvekili Erhan Usta'nın, prim gün şartının 7.200'e düşürülmesi ve mali yükün hazine tarafından karşılanmasına yönelik önergesi, AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi. Usta, "Esnaf primleri yatırmakta zorlanıyor. Yeni bir seçimi beklemeye gerek yok" çağrısında bulunmuştu.
Koronavirüs tespit edilen okul sayısı bir günde iki katına çıktı!56 izlenme
Ülke tarımına ihanet projesi!88 izlenme
MHP'li belediyeler de kandırılmış...! FETÖ’cü şirketlere 25 milyonluk ihale!130 izlenme
Esnaftan Erdoğan'a sert tepki: “Cumhurbaşkanı dahil olmak üzere bize bu şartları mahkum eden kim varsa hakkımı helal etmiyorum!”62 izlenme
Köy enstitüsü mezunu Fikri öğretmenden ibretlik tavsiyeler269 izlenme
AKP'li vekil biyografisini sahte diploma skandalından sonra değiştirdi!22 izlenme
AKP'li Özhaseki'nin 'Temizledik' dediği büyükşehir belediyesinin usulsüzlükleri bitmek bilmiyor!46 izlenme
AKP'li üye 'İsraf yapanın Allah belasını versin' dedi, İBB meclisi 'Amin' diye inleyince şok geçirdi !102 izlenme
Dincilerin hedefindeki yazar Mustafa Öztürk 'Yatın kalkın da Atatürk'e ve Cumhuriyet'e dua edin !'
Yılbaşı gecesi Gölcük'te de mekânları gezen cübbeli, sarıklı kişiler kameralara yansıdı !
Eşitlik bozulmadı, Bayrampaşa Belediyesi kura sonucunda CHP'de kaldı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan bizzat MYK'da gündeme getirdi! Memurların, emeklilerin ve işçilerin maaşlarına yıl başında ciddi bir artış yapılacak.