Sözcü gazetesi ekonomi yazarı Çiğdem Toker, bugünkü yazısında, “Rusya’nın devlet şirketi Rosatom bünyesindeki JSC Rusatom Overseas aracılığıyla, Ankara merkezli Akkuyu Nükleer A.Ş şirketine 1 milyar 730 milyon 592 bin TL sermaye desteği sağlanmış” dedi.
Şirketin daha önce 4 milyar 360 milyon 998 bin 600 TL’ye çıkarılan kayıtlı sermayesi, son artırımla 6 milyar 91 milyon 590 bin 600 TL’ye yükseldiğini dile getiren Toker, “Sermaye artırımına esas oluşturan 1 milyar 730 milyon TL’yi ödeyen JSC Rusatom Overseas, hisselerin yüzde 75’ine sahip olmuş. Bu bilgiler resmî. Ticaret Sicili’nin 2 Aralık 2019 tarihli sayısında, Akkuyu Nükleer Anonim Şirketi, olağanüstü genel kurul çağrısı yaptı. Hem sermaye artırımına son şeklini alacak hem de şirket yönetim kurulunun yetkileri arttırılacak” diye yazdı.
“25 Aralık’ta yapılacak olağanüstü genel kurulda yapılmak istenen çok sayıda ve önemli değişiklik yer alıyor. Birini paylaşalım. Akkuyu A.Ş, offshore alanlarda kurulmuş tüzel kişilerle işlem yapmak ve offshore alanlardan para transferi yapmak istiyor.
Bu önemli değişimin, TürkiyeRusya ilişkileri açısından anlamını uzmanlar değerlendirecektir. Akkuyu nükleer santrali milletlerarası bir anlaşmaya dayanıyordu ve Rusya hisselerin yüzde 49’unu Türk şirketlere devretmek istiyordu. Gelinen noktada çözüm olarak vergi cenneti adalarda kurulan şirketlerle finansman sağlama çözümü bulunmuşsa, bütün ülkeyi ilgilendiren bu projedeki son durum hakkında birileri lütfedip kamuoyuna açıklama yapar belki”
https://www.abcgazetesi.com/akkuyudagizlioffshoreparatransferi60730
“6 aydır ev kirası ödeyemiyorum” diyen vatandaşa sırtlarını döndüler! Bakın imam ne için para istedi?126 izlenme
Tarikat yurdundan çok sayıda erkek çocuğa cinsel istismarda mide bulandıran ayrıntılar407 izlenme
Mustafa Kemal'in askeri üniforma ile verdiği meşhur pozun kamera arkası görüntüleri çıktı40 izlenme
Kâbe'de bunu da yaptılar ! Pişkin pişkin kâğıt oynuyorlar !259 izlenme
Korona önlemleri nedeniyle alınmadığı hastaneyi basıp doktorun burnunu kırdı!93 izlenme
Sağlık Bakanı açıkladı: 8.738 yeni vaka tespit edildi, toplam vaka 5.212.123'e, can kaybı da 46.787’ye yükseldi!108 izlenme
62 milyonluk takvime Atatürk’ü sığdıramadı12 izlenme
Özgür Özel'den iktidara 'Gazze' çağrısı: "Gazze'yi yağmalama masasından kalkın"13 izlenme
AKP'li büyükşehir belediye başkanından 10 Kasım'da büyük skandal! Sosyal medya hesaplarına 'sırıtan' fotoğraflarını koydu!
YSK’dan ara karar! MHP’nin talebi kabul edildi
Bursa’da CHP’li adayların afişlerine çirkin saldırı! "Sandıkta herkes cevabını verecek"
Meğer ABD kendi planını kabul ettirmiş