Adalet Bakanı Akın Gürlek, katıldığı televizyon programında İBB Davası'nda kimsenin etkin pişmanlık ifadesini çekmediğini öne sürerken, tutuklu Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in oğlu Gökhan Böcek'in, etkin pişmanlıktan faydalanmak istediğini ve bu kapsamda ifadesinin alındığını kaydetmişti. Ayrıca Gürlek, Özkan Yalım'ın da etkin pişmanlık kapsamında ifade verdiğini iddia etmişti. CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, Bakan Gürlek'in iddialarına sert tepki gösterdi.
"Başsavcı mısınız, Adalet Bakanı mı? Karar verin!" diyen Emir, "Eski başsavcısı olduğu İstanbul menşeli soruşturmaların bizzat sözcülüğünü yapmaya devam ediyor. İBB Davası, Antalya ve Uşak soruşturma dosyaları hakkında seri açıklamalar yapıyor. Birilerinin iftiracı olduğunu duyuruyor, sonra İBB davasındaki iftiracıların da ifadelerinden vazgeçmediğini söylüyor." ifadelerini kullandı.
İBB davasında etkin pişmanlıktan faydalanan itirafçılar Adem Soytekin ve Murat Kapki'nin savcılık ifadeleri ile mahkemedeki ifadeleri arasındaki farktan bahseden Emir, "Adem Soytekin savcılıktakinden bambaşka bir ifade verdi; 'Örgüt falan görmedim, bu gerçekçi değil, önüme şablon konuldu' dedi. Murat Kapki ise 'Ailemi korumak için konuştum' dedi ve dilekçe verdi. Adalet Bakanı koltuğunda otururken, devam eden ve tel tel dökülen yargılama ve soruşturma kumpaslarının dosyalarını şahsen mi takip ediyorsunuz? Çünkü Böcek için 'Zamanı gelince konuşacak' diyen de bizzat sizdiniz." dedi.
Murat Emir'in sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şöyle:
Başsavcı mısınız, Adalet Bakanı mı? Karar verin!
Adalet Bakanı Akın Gürlek, eski başsavcısı olduğu İstanbul menşeli soruşturmaların bizzat sözcülüğünü yapmaya devam ediyor. İBB Davası, Antalya ve Uşak soruşturma dosyaları hakkında seri açıklamalar yapıyor. Birilerinin iftiracı olduğunu duyuruyor, sonra İBB davasındaki iftiracıların da ifadelerinden vazgeçmediğini söylüyor.
Adem Soytekin savcılıktakinden bambaşka bir ifade verdi; "Örgüt falan görmedim, bu gerçekçi değil, önüme şablon konuldu" dedi. Murat Kapki ise "Ailemi korumak için konuştum" dedi ve dilekçe verdi. Adalet Bakanı koltuğunda otururken, devam eden ve tel tel dökülen yargılama ve soruşturma kumpaslarının dosyalarını şahsen mi takip ediyorsunuz? Çünkü Böcek için "Zamanı gelince konuşacak" diyen de bizzat sizdiniz.

Delice-Çorum Hızlı Tren Hattı Projesi ihalesi ertelendi! Katılacak şirketler gündem oldu23 izlenme
Kanal İstanbul güzergâhındaki konut ihaleleri iptal!35 izlenme
Sürücüler isyanda! Dolar düştü ama akaryakıt yerinde sayıyor!41 izlenme
CHP İstanbul İl Başkanı seçilen Özgür Çelik mazbatasını aldı15 izlenme
Erzincan’daki siyanür faciasından kamyonlar geri geri kaçarak binlerce ton zehirli topraktan kurtuldu55 izlenme
Sanayiciler Saray'a sert çıktı!50 izlenme
AKP'lileri 'Hırsızlar' diyerek apartmandan kovuyor !936 izlenme
Beyoğlu Belediye Başkanı AKP'li üyeyi rezil etti! "Askerlik yapmamak için bütün tuşlara basıyorsun. Sonra şerefli şekilde askerlik yapmış insanları yaftalıyorsun"25 izlenme
FETÖ’nün mülkiye imamı itirafçı oldu: 56 vali ve kaymakamın ismini verdi!
Çocuklarının gözü önünde babaya tokat atmıştı: O şehir magandası yakalandı!
AKP'den Menderes Türel'e suçlama: Belediyeyi çiftliğe çevirdi
Çorum'un Kargı ilçesinin Müftü Yardımcısı ve şoförünün bir çocuğa cinsel istismarda bulunduğu ortaya çıktı !