Adnan Menderes Üniversitesi'nde 20142019 yılları arasında akademisyenleri “Alevi, aşırı sol, islam ve AK Parti karşıtı, mason, rotaryen lions kulübü üyesi içki alemlerinin vazgeçilmesi, kafası kırık, şizofren” ifadeleriyle fişleyen eski Rektörü Cavit Bircan hakkında 'şikayet yok' diyerek soruşturma açılmadı.
BirGün'den Hüseyin Şimşek'in haberine göre, CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Aydın Emniyet Müdürlüğü'nün fişlemeyi tespit etmesinin ardından konuyu Meclis gündemine taşıdı.
CHP’li Bülbül, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in yanıtlaması talebiyle verdiği soru önergesinde, Bircan hakkında başlatılan FETÖ soruşturmasını da hatırlattı ve fişleme sonrasında YÖK’ün devreye girip girmediğini sordu.
Bakan Mahmut Özer, CHP’li Bülbül’e YÖK’ün soruya ilişkin yanıtını gönderdi. YÖK Başkanvekili Safa Kapıcıoğlu imzalı yanıtta “Konuya ilişkin olarak Prof. Dr. Cavit Bircan hakkında kurulumuza herhangi bir şikayette bulunulmadığından adı geçen hakkında işlem tesis edilmemiştir” ifadeleri yer aldı.
Kendisine gönderilen yanıta tepki gösteren Bülbül önergesine verilen yanıta tepki gösterdi:
“Halkın bir kesimini, sosyal sınıf, ırk, din, mezhep, cinsiyet veya bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama, suçunu işlediği ortada olan, bilim yapılması gereken üniversitede fişleme yapan bu şahıs adeta korunuyor. İddialar bu kadar vahimken ve suç bu kadar açıkken hakkında inceleme açılmasının hala şikayete bakılması bir akıl tutulmasıdır. Onlarca akademisyen, bilim insanı bu ülkede tek bir gecede kürsülerinden edilirken cezaevine atılırken hangi şikayete bakıldı?"
AKP Genel Başkan Yardımcısı Özhaseki AKP'yi övdü! 'Aç, dağlarda yaşayan insanlar vardı'42 izlenme
KPSS'de yeni iddia: "İki dershaneye giden bazı öğrencilerin bütün cevapları doğru!"79 izlenme
New York Times’tan Türkiye analizi: "Demokrasi geriliyor"35 izlenme
ChatGPT'yi üreten şirketin CEO'su Kongre'de ifade verecek21 izlenme
CHP'li Bakırlıoğlu, Kuzey Marmara'daki 'geçiş garantisi'ni eleştirdi: "Rakamı tutturmak için tüm araçlar yılda 87 defa geçmeli"20 izlenme
Dilan Polat ve Sıla Doğu, cezaevinde kavga çıkardı40 izlenme
AKP’li belediyenin milyonluk ihalesi AKP’li eski yöneticisine gitti18 izlenme
CHP'den istifa eden milletvekillerine Cahit Berkay'dan tepki83 izlenme
'Yenidoğan Çetesi' davasında ortaya çıktı! Hekimlikten men edildiği halde ameliyata girdi, hasta öldü
Yenidoğan skandalının dibi görünmüyor: Sağlıklı bebeği öldürdüler, dosya 'Memur Suçları'na gönderildi
Özgür Özel'e saldırmıştı: Saldırganın ilk ifadesi ortaya çıktı
AKP'li Metin Külünk İHL ögrencilerine şehitliği anlattı 'Davamız uğruna herbirimiz şehit adayıyız !' Hangi dava ?