Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 26 Kasım 2019 tarihinde Sakarya Arifiye’deki Tank Palet Fabrikası’nın Katar ortaklı BMC’ye satılmasıyla ilgili eleştirilerine 250 bin liralık tazminat davası açtı. Ankara 7’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın karar duruşması öncesinde yazılı savunmayı sunan Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik, AİHM’in kararına atıfta bulundu. Çelik, Erdoğan’ın Kılıçdaroğlu hakkında açtığı başka bir davada yerel mahkemenin 5 bin lira tazminata hükmettiğini ancak AİHM’in söz konusu olaya ilişkin Kılıçdaroğlu’nun ifade özgürlüğünün ihlaline karar verdiğini hatırlattı.
Çelik savunmada, AİHM’in Kılıçdaroğlu hakkında verdiği karar varken davanın kabulünün mümkün olmayacağına vurgu yaparak, şunları belirtti:
“Dolayısıyla, AİHM’nin Kılıçdaroğlu/Türkiye kararı gerçekliği ortadayken eldeki davanın kabulü hukuken elbette mümkün değildir. Ancak, AİHM Kılıçdaroğlu/Türkiye kararındaki bu değerlendirmelere karşın mahkeme hakiminin bu net hükümleri de hukuksuzluk yapmak pahasına aşacağı ve fahiş miktarlı tazminata karar vereceği öngörülmektedir. Hukuksuzluk yapma iradesi ile hareket eden yargıcının, AİHM Kılıçdaroğlu/Türkiye kararını, Yargıtay kararlarını tanımayacağı ve tazminata hükmedeceği görünür bir gerçeklik olarak karşımızda durmaktadır. Ne var ki, hakim eliyle yaşatılmış ve yaşatılacak hukuksuzluklardan kaynaklı, tüm yasal haklarımızı kullanacağımızın ve suç işleyenlerden hukuk düzleminde mutlak olarak hesap sorulmasını sağlayacağımızın bilinmesine önem atfetmekteyiz.”
Ankara 7. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın karar duruşması bugün görüldü. Mahkeme taraf avukatlarını beyanlarını aldı. Çelik, AİHM kararına ilişkin sundukları yazılı beyanı bir kez daha hatırlattı. Mahkeme, Kılıçdaroğlu hakkında AİHM’in verdiği kararı dikkate almayarak, 100 bin lira manevi tazminata hükmetti.
http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/kemalkilicdarogluna100binliralikmanevitazminatcezasi1811262
İnce'den gençlere: Paketleyin bunları380 izlenme
Atatürk ile aynı karede yer almak için sıraya girdiler38 izlenme
İmamoğlu'nun diploması iptal edilememiş!24 izlenme
Birlikte kazanacağız dedi: AKP’li inşaatçı vekil sağlıkçı kontenjanından aşı oldu!53 izlenme
Pencereleri kapıları iyi kapatın: Binlerce hırsız tahliye oluyor21 izlenme
CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal 'Bilal Oğlan için İznik Gölü yağmalıyor!'61 izlenme
Kim yaptı bu barajı? Kim yedi '8 milyar Türk Lirası'nı?70 izlenme
Bakan Tekin'den 'LGS' açıklaması: "PDF bizim değil, çalıntı iddiası yalan"28 izlenme
78 kişinin öldüğü otelin sahibi, 3'üncü otelini yapıyormuş; 'Cani Halit' yazılı pankart asıldı
CHP'de yaşananlardan en çok Kılıçdaroğlu üzülmüş! Yeni bir açıklama yaptı
Ben size taarruzu değil ölmeyi emrediyorum! Birinci Anafartalar Zaferi 109 yaşında
Nagehan Alçı kimdir, neyin nesidir, izleyelim...!