İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Esenyurt Belediyesi'nde Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Osman Yalçın için yakalama kararı çıkardı.
Hakkında yürütülen soruşturma kapsamında polis ekipleri, Yalçın’ın evine operasyon düzenledi. Ancak Yalçın’ın evde olmadığı öğrenildi.
Savcılık, Yalçın hakkında gözaltı kararı aldı. Yetkililer, Yalçın’ın bulunması için çalışmaların sürdüğünü belirtti.
Yalçın, geçtiğimiz dönemde görevden alınan ve yerine kayyum atanan Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer’in yardımcısı olarak görev yapıyordu.
Yalçın, Fen İşleri Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü ile Zabıta Müdürlüğü gibi birimlerden sorumluydu. Soruşturmanın, bu döneme ilişkin iddiaları kapsadığı ifade ediliyor.

Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan Ahmet Özer'i ziyaret ettikten sonra basın mensuplarının sorularını cevaplayan Özel, Osman Yalçın hakkındaki yakalama kararı için "Ben içerideydim, sizden duyuyorum. Esenyurt'a operasyon devam ediyor. Delil ortaya koysunlar. Suçlayan görevini yapacak. Ahmet Özer'in yaşadığı sürece tatmin olan var mı? AKP ve MHP'nin siyasi düzeni..." ifadelerini kullandı.
Soruşturmaya ilişkin Başsavcılık tarafından bu sabah basınla bir bilgilendirme notu paylaşıldı. Notta, bir ay önce "terör örgütü üyeliği" suçlamasıyla tutuklanan ve yerine kayyum atanan Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer döneminde 'terör örgütüne finansman aktarıldığı' iddialarıyla ilgili de soruşturma yürütüldüğü, yardımcısı Osman Yalçın'ın da bu çerçevede soruşturmaya dahil edildiği iddiası yer aldı.
Bilgilendirme notunda, Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı Osman Yalçın’ın gözaltına alınması için Beylikdüzü ve Esenyurt iki adreste arama yapıldığı ancak Yalçın'a ulaşılamadığı, kullandığı ve evinde bıraktığı cep telefonları ile dijital materyallere el konulduğu, çalışmaların devam ettiği bilgileri de yer aldı.
Ahmet Özer hakkında "terörizmin finansmanı" suçundan başlatılan soruşturmada gözaltı kararı verilen eski Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı Osman Yalçın hakkındaki inceleme sürüyor.
Soruşturma kapsamında Yalçın'ın kaçmasına yardım ettiği iddiasıyla Yalçın'ın avukat akrabası Evin Emine Demir Sarıçiçek, "suçluyu kayırma" suçundan gözaltına alındı.
1988 yılında Muş'un Malazgirt ilçesinde doğdu.
İlköğretim eğitimini Alparslan İlköğretim Okulunda tamamladı ve ardından Malazgirt Alparslan Lisesi'nden mezun oldu. Yurt dışında mimarlık eğitimi aldıktan sonra Türkiye'ye döndü.
Uzun süredir İstanbul'un Esenyurt ilçesinde ikamet ediyor.
İBB Meclis Üyesi olan ve Esenyurt Belediyesi'nde Ahmet Özer'in yardımcılığını yapan Osman Yalçın evli ve iki çocuk babasıdır.
Sözcü
Erdoğan "İstanbul'da on binlerce toplanma alanı var" dedi, ama acı gerçek...164 izlenme
AKP, TCDD’yi ‘holdingleştirme’ kararı aldı!37 izlenme
Tutuklanan Osman Kavala'dan ilk açıklama! Dikkat çeken Erdoğan ayrıntısı177 izlenme
Son anket sonuçları açıklandı: Cumhur ittifakı tepetaklak!948 izlenme
Daha önce 'Bu ülke İslam ülkesidir' diyen 'torpilci' Adalet Bakan Yardımcısı muhabirden böyle kaçtı44 izlenme
Barzani'nin konutuna dronlu saldırı düzenlendi!13 izlenme
Can Ataklı Erdoğan’ın bir ameliyata hazırlandığını ve ameliyattan sonra devam edip etmeyeceğine karar vereceğini iddia etti, Saray'dan açıklama geldi64 izlenme
Polatların sürgün edilen savcısı: "İtibar suikastına uğruyorum"35 izlenme
AK Parti'den istifa eden Eşref Fakıbaba'ya sert çıkışan İbrahim Tatlıses, eski paylaşımını silmeyi unuttu.
Rusya’ya doğalgaz darbesi
TELE1 Merdan Yanardağ için AYM'ye gidiyor
7 işçiye mezar olan havai fişek fabrikasının patronundan mahkemede pişkin savunma! "Asıl mağdur benim"