Türkiye’nin gündemine bulaşıcı hastalık iddialarıyla giren Karabük Üniversitesi’nde 13 binden fazla yabancı öğrenci bulunuyor. Bu öğrencilerin çoğu 2015’te rektörlük görevine gelen Prof. Dr. Refik Polat’ın projeleri sayesinde Afrika’dan Türkiye’ye geldi. Polat, katıldığı bir programda “Üniversite olarak para nasıl kazanılır bunu öğrendim” diyerek öğrenciler üzerinden kazandığı parayı anlatmıştı.
Edinilen bilgiye göre, para kazanma yöntemi, Afrika’daki öğrencilere danışman şirketlere yaptırdığı sınavlardı. Maarif Vakfı’nın desteğiyle yapılan sınavlara giren Afrikalı öğrenciler, puanlarına göre Karabük’teki bölümlere yerleşebildi.
2022’de Sayıştay, üniversitenin Afrika’da sınav yaptırmak için yetkilendirdiği şirketlerin yetkisiz şekilde sınav parası topladığı da tespit etti.
Ayrıca 2022 faaliyet raporunda, YÖK’ten yabancı öğrencilere verilmesi için alınan 1 milyon TL’lik yardımın, 500 bin TL’sinin akıbeti hesap tablolarına geçirilmediği de ortaya çıktı. Üniversiteye ilk atandığı yıl hiçbir mülkü olmadığı belirtilen Polat’ın görevde geçirdiği sürede büyük bir servet edindiği söyleniyor. Olayın diğer kısmında ise bulaşıcı hastalık iddiaları var. Afrikalı seks işçilerin kodu: Bitter ve geceliği 100 dolar.
Sözcü
CHP'den gündemi sarsacak iddia: "ESK Genel Müdürü et ticaretinin ortasında"9 izlenme
Cübbeli’den ‘damada ihale’ açıklaması: Dini alet edip, haksız kazanç elde eden lanetlenmiştir94 izlenme
İşte ülkenin gerçek gündemi: Gıda fiyatları yıllık yüzde 84,29 arttı26 izlenme
Yandaş Ali Rıza Demircan iktidarı yerden yere vurdu! "Buradan hükümeti uyarıyorum cinayet işleyeceksiniz cinayet. Zaten milletin imanını, amelini çaldık, insanı çürüttük"42 izlenme
Sedat Peker, aylar sonra paylaşım yaptı: “Biz, başkasının kızının namusunu kendi namusumuz üzere kabul ederiz, tecavüz olmaz, olamaz!”35 izlenme
Beşiktaş'ın 39 yaşındaki futbolcusu Atiba, Dünya Kupası'nda tarihe geçecek25 izlenme
Dolmabahçe’den Beşiktaş’a: On binler Mustafa Kemal için yürüdü91 izlenme
Son ankette Erdoğan ve Bahçeli'ye bir şok daha!109 izlenme
Türkiye, Almanya’yı 3.2 milyar euro kâra geçirdi!
CHP'nin TRT önüne yaptığı 'mahkemeleri canlı yayınlayın' yürüyüşüne polis ablukası!
TÜİK masal anlatıyor emekli can çekişiyor: 61 yaşındaki kalp hastası vatandaşı hamallığa mahkum ettiler!
Ve Nagehan Alçı gemiyi terk etti!