Afganistan’ın 34 şehrinden Taliban’a yenik düşmeyen tek vilayet olan Penşir Vadisi’nde ABD ve İngiliz SAS komandoları tarafından eğitilmiş olan Afgan komandoları tekrardan bir araya gelmeye başladı.
Kendisini ülkenin yeni yasal lideri olarak tanıtan Afganistan’ın Başkan Yardımcısı Emrullah Salih direnişe katılmak isteyenlere resmî Twitter hesabı üzerinden seslendi:
“Direnişe katılın. Talibanlı teröristlere hiçbir zaman ve hiçbir koşul altında boyun eğmeyeceğim.”
Söylentilere göre, Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani 169 milyon dolar dolu çantaları ile ülkesini terk ettikten sonra Başkan Yardımcısı Emrullah Salih direniş yemini etti. Direnişe katılanlar arasında Afgan komandoları ve şu anda Taliban tarafından ateşe tutulan Özel Kuvvetler yer arıyor. Özel birliklerden oluşan direnişçiler son damla kanları akana kadar Taliban’a karşılık vereceklerini söylüyor.
Daha önce 90’larda da Taliban örgütüne karşı savaşmış olan Kuzey İttifak’ı (Northern Alliance) 2001’den beri ilk kez harekete geçmiş durumda. Daha önce El Kaide tarafından suikaste kurban gidene kadar Ahmed Mesud’un liderlik ettiği Kuzey İttifak’ı, dağlı bölgeleri ve dar yolları ile önemli bir stratejik bölge olan Penşir Vadisi’nde direnişe devam ediyor.
İBB, Büyükçekmece Belediyesi’nin 18 Mart pankartlarını indirdi!266 izlenme
İstanbul depremlerle sarsıldı!27 izlenme
Atatürk'ün gericiliğe karşı mücadelesini sembolize eden heykeli sergileyen 2 kişi gözaltına alındı, 1'i tutuklandı27 izlenme
Hazine ve Maliye Bakanlığından vatandaşların kamuya olan borçlarının yeniden yapılandırılması imkanı35 izlenme
Diyanet’e verilen Bomonti bira fabrikası depoları için mahkemeden karar!65 izlenme
Manisa’da deprem! Deprem İzmir, Balıkesir, Aydın ve Muğla hissedildi!73 izlenme
Rapor açıklandı: Virüsün kaynağı Suudi Arabistan ve İran kökenli168 izlenme
MEB’den ‘Andımız dilekçesi’ açıklaması: 3 kişi görevden alındı243 izlenme