Almanya'dan sonra İsviçre de ülkesinde suç işleyen Afganlar’ı, ardından diğer suçlu ve kaçakları Türkiye’ye göndermeye başladı. Bir ağır suçlu Afgan THY uçağı ile İstanbul’a gönderildi. Zürih’ten 12 suçlu daha ülkemize gelecek. Türkiye'nin de bu suçluları Afganistan'a göndereceği belirtildi.
Türkiye ayrıca AB ülkeleri tarafından reddedilen kaçakları da 3’er 5’er almaya devam ediyor.
Avrupa’ya giden kaçak göçmenleri Türkiye zaten üç defada 3‘er milyar Euro para alıp imzaladığı “Geri Kabul Anlaşması Gereği” tekrar alıyor. AB’nin önümüzdeki bir kaç yılda 1 milyon Afgan, Suriyeli, Iraklı, Afrikalı ya da başka Orta Asyalı kaçağı Türkiye’ye göndermesi bekleniyor. Alınan paralar harcandığı için bu suçlular ve kaçakları geri gönderme şansımız da yok.
DMM'den yapılan açıklamada, "Türkiye’nin, üçüncü ülke vatandaşlarını başka ülkelerden kabul etmesine yönelik herhangi bir uygulaması yoktur. Suç kaydı bulunan ya da yasal ikamet hakkı olmayan yabancıların Türkiye’ye iadesi, mümkün değildir. Türkiye yalnızca kendi vatandaşlarına ilişkin işlemleri, uluslararası hukuk çerçevesinde ve gerekli inceleme–itiraz süreçleri tamamlandıktan sonra bireysel düzeyde yürütmektedir. Üçüncü ülke vatandaşlarının toplu veya bireysel şekilde Türkiye’ye gönderilmesi söz konusu değildir." denildi.
Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
Söz konusu dezenformasyon içerikli paylaşımlar hakkında, ilgili kurum tarafından 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun 217/A maddesi kapsamında ‘Halkı Yanıltıcı Bilgiyi Alenen Yayma’ suçundan Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulmuştur.
Kamuoyunun resmi makamlarca yapılan açıklamaları dikkate alması, kaynağı belirsiz bu tür dezenformasyonlara itibar etmemesi önem arz etmektedir.
Sözcü
Ali Erbaş, Diyanet eleştirilerine tepki gösterdi, laikliği hedef aldı! “Laikçi yobazların Diyanet’e ve şahsıma saldırıları sürüyor”39 izlenme
Yurttaşlar, Ensar Vakfı'na Kızılay üzerinden milyon dolarlar aktaran Başkentgaz'ın kapısına dayandı!185 izlenme
Yurttaş açlık girdabında! Yılın zam şampiyonu kuru incir33 izlenme
Çocuk istismarı skandalında AKP'nin yalanını kanıtlayan belge!254 izlenme
Usulsüz işe alımları açıklayıp, AKP’den istifa etti! "Özür dilerim"49 izlenme
Atatürk'ün borcunu ödeyip millileştirdiği liman Araplara gidiyor37 izlenme
İmamoğlu Adana'da ceketini çıkardı, kolları sıvadı, Erdoğan'a yüklendi: "Zalimliğin saltanatını yıkacağız!"38 izlenme
İngiliz Ekonomist'ten Erdoğan değerlendirmesi: "Erken seçime gidecek"48 izlenme