Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda, Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünün 1 Mart 2022 tarihli Sözleşmeli Personel Alımı ilanı gereğince uygulama sınavı yapılıyor. Adliyenin atrium alanında sabah saat 08.00 saatlerinden itibaren sınav yoğunluğu yaşandı.

Klavye sınavına girmek için adliyeye gelen adaylar, kuyruk oluşturdu. Bazı adaylar sınav sırasını banklarda beklerken, bazıları da yerlere veya merdivenlere oturarak bekledi.

Bazı adayların yanlarında klavye getirerek pratik yapması dikkat çekti. Adaylar, gruplar halinde sınav odasına alınarak, 3 dakika içinde 90 doğru kelime yazmaları isteniyor. Adaylar bu aşamayı geçerse sözlü sınava girmeye hak kazanacak.

TOPLAM 384 SÖZLEŞMELİ KATİP ALINACAK
Adalet Bakanlığı İcra İşleri Dairesi Başkanlığı’nın Sözleşmeli Personel Alımı ilamı gereğince, İstanbul Adliyesi için 308 ve Gaziosmanpaşa Adliyesi için 7 olmak üzere toplam 315 sözleşmeli zabıt katibi alınacak.
İstanbul Adliyesi için 64 ve Gaziosmanpaşa Adliyesi için 5 kişi olmak üzere toplam 69 sözleşmeli icra katibi alınacak. Sözleşmeli icra ve zabıt katibinin alınacağı sınava 3 bin 233 kişinin başvurduğu öğrenildi.
(DHA)
Yurttaş bankaları besledi25 izlenme
19 Mart sabaha karşı 04.00'te adres kaosu: Emniyet İmamoğlu'nun konutunu tespit edemedi26 izlenme
Malatya merkezli 5.6 büyüklüğündeki deprem, Adıyaman’da paniğe neden oldu! Okullardaki öğrenciler, panik içerisinde binaları terk etti33 izlenme
Cevad Zarif’ten ABD’ye: Bölgemizde sayılı günleri kaldı!70 izlenme
Mansur Yavaş'tan TÜSİAD'a destek!35 izlenme
Bebeğinin tedavi masrafını karşılayamayan anne intihar etmişti, babadan yürek burkan sözler...67 izlenme
Almanya’da elektrik kullanmaları için para ödeniyor!826 izlenme
İYİ Parti’den istifa etmişti, AKP’den Belediye Başkan Adayı oldu34 izlenme