Kamu personeli alımında AKP'nin getirdiği mülakat bir çok kişinin canını yaktı. Kimi birinci veya ikince olduğu halde mülakatta elendi. Torpilin bazen kişinin adı, soyadıyla da ilgili olabilir mi? Bilemiyoruz ama . “Bu kadar da olmaz” diyeceksiniz.
Sözcü Gazetesi Yazarı Saygın Öztürk'ün kaleme aldığı yazı ve CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım'ın paylaşımıyla bu olay ortaya çıktı. Bir genel müdürlük değişik illerde görevlendirmek üzere İstanbul'da bir mühendis alımı planlandı. Başvurular arasında KPSS puanına göre değerlendirme yapılacaktı.
BİRİNCİ OLAN MÜLAKATTA ELENDİ
İlk sırada 76.14916 olan Seda Kırtay yer aldı. Ardından da 75.5914 puan olan Oğuzhan Dağcı, 73.97433 puanı olan Ahmet Ferhun Irmak ve 71.71702 puanı olan Recep Tayyip Sever sıralandı. İşte bu dört kişinin mülakata alınması uygun bulundu. 5 kişiden oluşan komisyon, adı hem Recep hem Tayyip Sever olan mühendisi birinci yapmazsalar sıkıntı yaşayacaklarını mı düşündü bilinmez ama mülakata çağırılanlar arasında en düşük puanlı olan Recep Tayyip Sever’e mülakat ortalama puanı olarak 88 veriyor ve onun başarı puanını 79.85851’e yükseltip birinci yapıyor. Mülakatta torpil var mı yok mu siz karar verin. Recep Tayyip ismi etkili mi olmuş belli değil.
CHP'Lİ VEKİL BU DURUMU SOSYAL MEDYADA PAYLAŞTI
Bu olayı CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım paylaştı.
"Birisi KPSS'de mülakatı kaldıracağım mı demişti? İstanbul'da kamuya mühendis alımında KPSS puanı en düşük aday olan Recep Tayyip Sever'e mülakatta en yüksek puan verilip birinci yapılarak işe alındı."

Yeniçağ
Büşra hemşire Mansur Yavaş’tan aşure isteyince tehdit edildi!548 izlenme
Boğaziçi'ne 'vekaleten' atanan rektörün ilk icraatı: 14 yıllık akademisyeni görevden aldı!37 izlenme
Avrasya Araştırma son 10 anketi açıkladı: Fark çift hanelere ulaştı!72 izlenme
Öğrenciyi taciz eden öğretmene beraat verildi! "Rahatsız edici nitelikle olsa da cinsel taciz suçu vücut bulamamıştır"127 izlenme
Depremzedeler için kurulan çadır kentte 4-6 yaş için alelacele Kuran kursu açtılar45 izlenme
Eski hakimden Türkiye için 'şeriat' uyarısı "Sokakta mini etekli kadın avına çıkacaklar"52 izlenme
Seri tecavüzün anlatıldığı Keloğlan kitabına sadece yaş sınırlaması getirildi!92 izlenme
Dilan Polat’ın ‘Şampiyonlar Ligi’ fotoğrafındaki fenomenlerin mal varlıklarına el konuldu32 izlenme
TÜİK'in sepetini kabul etmeyen bölge müdürleri görevden alındı: 'Düşük olan veriyi gireceksiniz'
“Bye bye Erdoğan” pankartı asan CHP’li Başkan emniyete çağrıldı!
15 yıl sürekli AKP'ye oy vermiş bir vatandaş, ibretle anlatıyor !
1250 kişinin işe alınacağı ilde AKP 'tulum' çıkardı!