Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Diyarbakır'da kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni çuval içerisinde bulunan 8 yaşındaki Narin Güran cinayetine ilişkin olarak birtakım kamera görüntülerinin tespit edildiğini ve söz konusu görüntülerin dün TÜBİTAK'a teslim edildiğini söyledi.
Tunç, "Narin kızımızın hunharca cinayete kurban gitmesi bizi çok yaraladı. Canlı bedenine ulaşabilmek için çok çaba gösterdi. Herkes gece gündüz canlı bulabilmek için çok çalıştı." dedi.
Tunç şu ifadeleri kullandı:
Soruşturmalar etkin şekilde devam etti. Katilleri tespit edebilmek, sorumluları bulabilmek için gösterdiği bir çaba söz konusu.
Narin'in katillerinin tespiti ve hak ettikleri en ağır cezaya çarptırılması konusunda büyük bir beklenti var. Bu beklenti yargımız tarafından karşılanacak. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Karanlıkta hiçbir şey kalmayacak.
Şu anda elde edilen deliller, veriler, ifadeler var.
Soruşturma aşamasında 12 şüpheli tutuklu, üç kişi hakkında adli kontrol kararı verildi. 27'si şüpheli, 241'i tanık olmak üzere 268 kişinin ifadesi alındı.
Birtakım DNA tespitleri var. Tespit edilen araçlar üzerinde kriminal incelemeler var.
Geriye dönük HTS kayıtları inceleniyor. Kim kiminle yoğun görüşmüş, baz çakışmaları tespit ediliyor. Kimlerin cinayet mahalinde olduğuna yönelik baz çakışmalarıyla ilgili çalışmalar devam ediyor.
Birtakım tespit edilen kamera görüntüleri var. Kamera görüntüleri dün TÜBİTAK'A gönderildi. TÜBİTAK tarafından inceleme devam.
Soruşturma gizli, teknik veriler ve delillerle ilgili kamuoyuna yansımayan bazı hususlar söz konusu.
Narin evladımızın katilleri mutlaka tespit edilecek ve yargı huzuruna çıkarılacak. Çok uzun sürmez. Yargılama neticesinde hesap verecekler. Biz bunun sonuna kadar takipçisi olacağız.
Sözcü
Zarrab’ın ‘rüşvet verdim’ dediği gardiyan yargılanıyor283 izlenme
Merkez Bankası'nın enflasyon tahmini hesapları altüst etti! Memur maaşında sıfır zam tehlikesi16 izlenme
İhale pastasından en çok ‘yandaş’ yedi!149 izlenme
İmamoğlu’na ‘bas geri’ diyen MHP ilçe başkanı Erdoğan hakkındaki paylaşımlarını silmeyi unutmuş!19 izlenme
Merkez Bankası'yla ilgili tartışmaları bitirecek çağrı: 128 milyar dolar için soruşturma açılsın!46 izlenme
2 boğaz köprüsü de satılıyor!608 izlenme
Kılıçdaroğlu Erdoğan’a dava açıyor!28 izlenme
AKP'liler Hollanda'daki Polis Teşkilatı sanıp ABD'yi aradı Dombra'yı dinletti !429 izlenme
Devletten onlarca ihale alan şirket konkordato başvurusu yaptı!
Bilecik'te boşaltılan köyde oturan vatandaş: "Vatandaşların durumları kötü, zehirlenenler var, hayvanlarını kurtarmaya çalışanlar var"
Ücretsiz geçiş için akın ettiler; Çanakkale Köprüsü geçişe kapatıldı!
ADD'den Türk Tarih Kurumu'na "Sevr" tepkisi!