Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Diyarbakır'da kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni çuval içerisinde bulunan 8 yaşındaki Narin Güran cinayetine ilişkin olarak birtakım kamera görüntülerinin tespit edildiğini ve söz konusu görüntülerin dün TÜBİTAK'a teslim edildiğini söyledi.
Tunç, "Narin kızımızın hunharca cinayete kurban gitmesi bizi çok yaraladı. Canlı bedenine ulaşabilmek için çok çaba gösterdi. Herkes gece gündüz canlı bulabilmek için çok çalıştı." dedi.
Tunç şu ifadeleri kullandı:
Soruşturmalar etkin şekilde devam etti. Katilleri tespit edebilmek, sorumluları bulabilmek için gösterdiği bir çaba söz konusu.
Narin'in katillerinin tespiti ve hak ettikleri en ağır cezaya çarptırılması konusunda büyük bir beklenti var. Bu beklenti yargımız tarafından karşılanacak. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Karanlıkta hiçbir şey kalmayacak.
Şu anda elde edilen deliller, veriler, ifadeler var.
Soruşturma aşamasında 12 şüpheli tutuklu, üç kişi hakkında adli kontrol kararı verildi. 27'si şüpheli, 241'i tanık olmak üzere 268 kişinin ifadesi alındı.
Birtakım DNA tespitleri var. Tespit edilen araçlar üzerinde kriminal incelemeler var.
Geriye dönük HTS kayıtları inceleniyor. Kim kiminle yoğun görüşmüş, baz çakışmaları tespit ediliyor. Kimlerin cinayet mahalinde olduğuna yönelik baz çakışmalarıyla ilgili çalışmalar devam ediyor.
Birtakım tespit edilen kamera görüntüleri var. Kamera görüntüleri dün TÜBİTAK'A gönderildi. TÜBİTAK tarafından inceleme devam.
Soruşturma gizli, teknik veriler ve delillerle ilgili kamuoyuna yansımayan bazı hususlar söz konusu.
Narin evladımızın katilleri mutlaka tespit edilecek ve yargı huzuruna çıkarılacak. Çok uzun sürmez. Yargılama neticesinde hesap verecekler. Biz bunun sonuna kadar takipçisi olacağız.
Sözcü
Avrupa Birliği’nden Ukrayna’ya dev yardım!35 izlenme
Sandık oyunları başladı! "Engelli raporunu bizzat getirdi!"343 izlenme
İktidar satmaya doyamadı! Kamu malını 'arsa' yapıp satacak!51 izlenme
Ebrar Sitesi'nin ruhsatını onaylamıştı: İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürü olmuş43 izlenme
Mal varlıklarına el konulmuştu: Dilan Polat villasına yeniden mi taşındı?25 izlenme
Özel, Erdoğan'a tarih verdi: "Yüreğin yetiyorsa birlikte gidelim"11 izlenme
Proje devasa Bütçesi yetersiz! Deniz Yavuzyılmaz 'Ulaştıramayan Bütçe'yi anlattı22 izlenme
Kılıçdaroğlu’na ‘Man Adası’ iddiaları için tazminat cezası!110 izlenme
Dünya mirasındaki tarihi katliam görüntülendi: "Bu yapılan ihanettir"
Yerli ve milliyim diyenler utanmalı! Miyonlarca dolar ödeyip Yunanistan'dan pirinç alıyoruz!
Girne Amerikan Üniversitesi kurucusu Serhat Akpınar İmamoğlu'nun diploması hakkında konuştu: "Geçiş yasaldır"
MHP’nin itirazına Zeydan Karalar’dan yanıt: ‘Onlar bankamatik memuruydu’