FETÖ soruşturması kapsamında TMSF’ye geçen ve İl Özel İdare’ye devredilen bina 2019 yılında AKP’li Giresun Belediyesi tarafından 10 yıllığına ek hizmet binası yapılması için kiralandı.
Kent merkezinde harabe halindeki binanın tadilatı için ilk olarak 10 milyon liralık ihale yapıldı.
210 günde bitmesi gerekirken, 2.5 yıl süren tadilat iş ek ödenekler yapılarak yaklaşık 15 milyon liraya mal oldu.
Belediyenin bir çok servisi geçtiğimiz Ekim ayında ek binaya taşındı. Ancak resmi olarak açılışı yapılmadı.
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan tarafından bugün toplu açılış töreniyle hizmete açılacağı belirtilen ek binanın çatısı, yağan kar nedeniyle çöktü.
Çatıdan düşen parçalar güvenlik nedeniyle merdiven boşluğuna serilen çelik ağlara takıldı. Çatıdan sızan su için yerlere kovalar konuldu.
Binanın son halini gösteren fotoğraflar sosyal medyada paylaşılınca, bu fotoğrafları çeken personel güvenlik kameraları incelenerek tespit edilip hakkında soruşturma başlatıldı.
Diğer taraftan FETÖ’den yargılanan bina sahibi beraat edince, bu binanın da içinde bulunduğu ve el konulan mallarını geri almak için dava açtığı ve davanın devam ettiği belirtildi.
KRT
Burası Antalya: Turizmin başkentinde inanılmaz görüntüler!139 izlenme
Gazeteci Orhan Uğuroğlu'na saldırı!56 izlenme
Yine tarikat yine cinsel istismar!344 izlenme
TÜGVA ve TÜRGEV'i seçim vurdu! Onlarca binanın kapısına kilit vurdular!40 izlenme
AKP'nin Büyükçekmece'de sergilediği oyun ve madde madde gerçekler !352 izlenme
Tüketici davasında bilirkişi raporu: 10 yıl öncesinin 80 bin lirası şimdinin 520 bin lirası oldu43 izlenme
İmamoğlu: "300 gündür 12 metrekaredeyim!"9 izlenme
Muharrem İnce: Erdoğan, İsmet Paşa’nın tırnağının paresi olamaz!163 izlenme
TRT ve Turkcell'de neler oluyor? Personele 'seçim gecesi gelmeyin' talimatı verildi
Süleyman Demirel'in 'Görevi ne zaman bıracaksınız?' sorusuna verdiği yanıt yeniden gündem oldu
İçişleri Bakanlığı o belgeyi yayınladı! Süleyman Soylu SBK'nın uçağını kullandı mı?
Kıyafete para yetişmiyor: Yurttaş ikinci ele mahkum!