Hürriyet gazetesi yazarı yandaş Abdulkadir Selvi, Mardin, Batman ve Halfeti belediyelerine kayyım atamalarıyla ilgili dikkat çeken bir yazı yazdı. Selvi “Erdoğan’ın müjdesi ne olacak” başlıklı yazısında şu ifadeleri kullandı:
“Haftaya güne DEM Partili Mardin, Batman ve Halfeti Belediyesine kayyum ataması ile başladık. Bu bir başlangıç gibi gözüküyor. PKK ile ilişkisi tespit edilen belediye başkanlarının görevden alınacağı, yerlerine kayyum atanacağı söyleniyor. Ama PKK ile ilişkisi olmayan DEM Partili belediye başkanlarının görevlerine devam edeceği ifade ediliyor. Yani bir süre her sabah yeni bir kayyum haberiyle uyanabiliriz. Haftaya bambaşka bir gündemimiz olacak. Bunu laf olsun diye söylemiyorum. Yazımın ilerleyen bölümlerinde paylaşacağım. Tam anlamıyla bir geçiş döneminden geçiyoruz. Siyasette dengeler değişiyor.”
Selvi'nin yazısındaki” Haftaya bambaşka bir gündemimiz olacak" ifadesi, bazı sosyal medya hesapları tarafından Erdoğan’a ait bir açıklama gibi paylaşıldı.
DMM’DEN AÇIKLAMA
Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden (DMM), sosyal medyadaki "Haftaya bambaşka bir gündemimiz olacak" ifadesine ilişkin, "Sayın Cumhurbaşkanı'mızın herhangi bir açıklamasında böyle bir ifade yoktur. Bahse konu ifadeler, bir köşe yazarına ait ifadelerdir" açıklaması yapıldı.
DMM'den yapılan açıklamada, bazı sosyal medya hesaplarında, "Haftaya bambaşka bir gündemimiz olacak, bunu laf olsun diye söylemiyorum" ifadelerinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamasıymış gibi servis edildiğinin belirlendiği bildirildi.
Açıklamada, "Sayın Cumhurbaşkanı'mızın herhangi bir açıklamasında böyle bir ifade yoktur. Bahse konu ifadeler, bir köşe yazarına ait ifadelerdir" denildi.
Tele1
Düşmanı denize döktükten sonra söylemişti: Atatürk'ün bu tarihi sözü paylaşım rekoru kırıyor28 izlenme
Nihat Genç'ten 1 dakikada feto gerçeği !2285 izlenme
İBB Meclisi, Hatay'a 62 milyon 500 bin lira nakdi yardım kararı aldı29 izlenme
Abdüllatif Şener’in anneannesini öldüren oğluna ağırlaştırılmış müebbet istemi26 izlenme
Özgürlüğün tadı... IŞİD'den kurtarılan Suriye'nin Menbic şehrinden görüntüler... Çarşaf yakanlar, sakal kesenler...824 izlenme
Yeniden başladı! Türkiye sınırına akın ediyorlar!66 izlenme
Sedat Peker'in son tweetlerinde verdiği mesajlar...57 izlenme
İstanbul'dan büyük kaçış! Deprem korkusu metropolü terk ettirdi26 izlenme
Sendika başkanını da AKP'li yaptılar! "E-Devlet'e girince gördüm"
Kârlı yollar rant kurbanı olacak
Kim bu adamlar? Çete lideri Ayhan Bora Kaplan'ın gözaltı videosunda dikkat çeken ayrıntı!
Sağlık Bakanlığı açıkladı: 5.283 yeni vaka tespit edildi, toplam vaka sayısı 5.414.310'a, can kaybı da 49.634’e yükseldi!