Reuters'ta yer alan habere göre, ABD Yüksek Mahkemesi, Halkbank'a ABD'de cezai kovuşturma açılabilmesine olanak sağlayan alt mahkeme kararını iptal etti. Kararın ardından Halkbank hisseleri yükseldi.
ABD Yüksek Mahkemesi, Türkiye’nin devlete ait kredi kuruluşu Halkbank’ın, İran’ın Amerikan ekonomik yaptırımlarından kaçmasına yardımcı olduğu iddiasıyla ABD’de cezai suçlamalardan kaçınmak için yaptığı teklifi destekledi.
Yargıçlar, kovuşturmanın devam etmesine izin veren bir alt mahkeme kararını iptal etti. Manhattan merkezli 2. ABD Temyiz Mahkemesi’ne Halkbank’ın davayı reddetme teklifini yeniden gözden geçirme emri verdi.
NELER YAŞANMIŞTI?
Halkbank, ABD yaptırımlarından kaçınmak için İran, Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki para servis sağlayıcıları ve paravan şirketleri kullandığı iddiasıyla 2019 yılında New York’ta suçlanmış ve banka dolandırıcılığı, kara para aklama ve komplo suçlamalarını kabul etmemişti.
Sözcü
2 kat artan orman yangınlarına Bakan'dan şaşırtan yanıt! "Bizim hatamız yok, afet..."69 izlenme
Güllü'nün son doğum gününe ait görüntüler: "Evlatlarımın üniversite kapılarını görmeyi nasip eyle"15 izlenme
Okul saldırılarını önlemek için elektroşok tabancalı drone üretilecek26 izlenme
Yandaş şirketlere 79 milyon liralık kıyak!97 izlenme
Suriye'de 16 askerimizin Şehit olduğu çatışmanın görüntüleri ortaya çıktı !224 izlenme
Düzce depreminde neler yaşandı? İşte tüm soruların yanıtları48 izlenme
Güngören'de pencereden rastgele ateş açan maganda gözaltına alındı31 izlenme
Eski genel müdürün itirafı, 200 TL'de imzası olan ismi yaktı24 izlenme
Burhan Kuzu ile ilgili bir gerçek daha ortaya çıktı! O isimle de görüşmüş!
Sedat Peker'in de yargılandığı 'Köfteci Yusuf' davası ertelendi
Büyük bir tanıtımla duyuruldu, hem öğretmenler hem öğrenciler kaybetti!
SP Lideri Karamollaoğlu: AKP seçmenin yüzde 20’si bu durumdan rahatsız!