Auto-Created-3
15 Şubat 2023 ( 35 izlenme )
Reklamlar

ABD : " Türkiye için Elimizden Geleni Yapacağız"

Türkiye'yi sarsan depremlerin ardından ABD, Türkiye'ye destek veren ülkelerden biri oldu. ABD Dışişleri Bakanlığı sözcü yardımcısı Patel, "Şu anda düşüncelerimiz Türkiye ve Suriye halklarıyla birlikte" dedi. 

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Vedant Patel, Kahramanmaraş'ta 10 ili etkileyen depremlerle ilgili olarak Türkiye'ye desteklerini sürdürdüklerini söyledi.

AA muhabirine konuşan Patel, "Şu anda düşüncelerimiz Türkiye ve Suriye halklarıyla birlikte. dedi.

Su, gıda ve tıbbi malzeme gibi temel ihtiyaçların ulaştırılması ile arama kurtarma çalışmalarına destek vermeye devam ettiklerini anlatan Patel, "Bu, derinlemesine ele almaya devam edeceğimiz bir konu" ifadesini kullandı.

NATO'daki en önemli müttefiklerinden biri olan Türkiye'nin ihtiyaçlarına cevap vereceklerini kaydeden Patel, 

"Elimizden gelen her şeyi yapmaya ve Birleşmiş Milletler ve sivil toplum kuruluşları aracılığıyla doğrudan Türk hükümetiyle çalışmaya devam edeceğiz." dedi.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

İstanbul'da kar etkisini artıracak! Cuma günü okullar tatil olacak mı? Vali açıkladı Kedilere eziyet edip örgüt propagandası yapan ‘C31K’ üyesi beş kişi tutuklandı Diyanet Vakfı, 83 milyon lirayı nereye harcadığını açıklamadı! Yaptırımlardan kaçan 5 Rus oligarkın yatı Türkiye’de!