ABD Temsilciler Meclisi, Türkiye'ye F16 satışına kısıtlamalar getiren Pallone Tasarısı'nı 179 hayır oyuna karşılık 244 evet oyuyla kabul etti.
Tasarı, ABD Başkanı’na ulusal çıkarlara hizmet ettiği ve Yunan hava sahasının ihlal edilmeyeceği garantisi sunmaması halinde Türkiye’ye F16 satışının yasaklanmasını öngörüyor.
GÖZLER BİDEN'DA
Tasarının Temsilciler Meclisi'nde kabul edilmesinin ardından gözler ABD Başkanı Joe Biden'a çevrildi. NATO Zirvesi'nin ardından "Türkiye'ye F16 uçaklarını satmamız ve modernize etmemiz gerekli. Bunun tersi çıkarımıza değil" açıklamasında bulunan Biden'ın tasarıyı veto etme hakkı bulunuyor.
Diğer yandan kabul edilen tasarıya göre, ABD Başkanı Biden, satışın ABD’nin ulusal güvenliği açısından çok önemli olduğunu kanıtlarıyla ortaya koyarsa ve ABD silahlarının başka bir NATO ülkesine karşı kullanılmayacağı konusunda özel önlemler alınırsa bu koşullar geçersiz olacak.
KRT
İBB Başkanı İmamoğlu, İstanbul'da düzenlenen koronavirüs toplantısına çağrılmadı61 izlenme
Esenyurt’ta Fas uyruklu kaçaklar ile Türk vatandaşlarıı arasında kavga! “Elin Faslısı gelmiş Türklere kafa tutuyor. Kimse de bir şey demiyor!"27 izlenme
Son dönemde yaptığı açıklamalarla eleştiri konusu olan spiker Buket Aydın bu kez saatinin fiyatıyla gündemde.27 izlenme
Şans Topu'nda 3 milyon 895 bin 584’te birlik tesadüf! Makineler çıkmayacak numaralara mı ayarlı?100 izlenme
Devletten AKP İl Başkanına toplu ziyaret!218 izlenme
Bilal Erdoğan'ın “dayı” dediği Fatih Çıtlak "postnişin" sınavına katılan tek kişi oldu, 100 tam puan aldı!338 izlenme
Muhalefetin kazandığı belediyelerde büyük tedirginlik! Belediyelerin 12 milyarını AKP dağıtacak!150 izlenme
Manisa’daki şatafatın bedeli 4 milyon dolar55 izlenme