AKP ve MHP'nin ‘dezenformasyonla mücadele’ iddiasıyla hazırlayıp Meclis'e getirdiği yasa teklifi Meclis'ten geçerek yasalaştı.
Yasa gereği artık sosyal medya kullanıcılarının "halk arasında endişe, korku veya panik yaratmak saikiyle ülkenin iç ve dış güvenliği, kamu düzeni ve genel sağlığı ile ilgili gerçeğe aykırı bir bilgiyi, kamu barışını bozmaya elverişli şekilde alenen yaymak" suçlamasıyla 1 yıldan 3 yıla kadar hapsi istenebilecek.
Teklife ilişkin Meclis'te konuşan AKP Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir, Amerikalı ilgililerle bu yasayı ve özellikle 29'uncu maddeyi konuştuk” demiş ve ABD’li bir yetkilinin “Bizim dezenformasyon yasamızla sizin yasanız birebir örtüşüyor” dediğini iddia etmişti.
ABD Dışişleri'nden ise Özdemir'in bu iddiasına yalanlama geldi.
VOA Türkçe’nin haberine göre, Dışişleri Bakanlığı’ndan bir sözcü, "yasadaki maddelerin, Türkiye’de sektöre girişe engel yaratarak, dijital ve online bilgi ve eğlence hizmet sağlayıcılarını ciddi şekilde etkileyebileceğini" kaydetti.
Habere göre Dışişleri sözcüsü, Ankara'yı "dezenformasyona karşı koyma konusundaki yaklaşımların, başta çevrimiçi ve çevrimdışı ifade özgürlüğü olmak üzere, demokrasiyi destekleyen ilkelere farkında olmayarak zarar vermemesini sağlamaya" çağırdı.
“ABD'DE BENZER BİR YASA YOK”
AKP'li Özdemir'in ABD'den bir yetkilinin "Bizim dezenformasyon yasamızla sizin yasanız birebir örtüşüyor dediğini” dediğine dair Türk basınında yapılan haberleri "dezenformasyon" olarak niteleyen Dışişleri sözcüsü, benzer yasaların bulunduğunu söylediğine ilişkin iddiaları yalanladı, bunun doğru olmadığının altı çizildi.
Bölünmüş yolda hız limitlerinin çok kısa mesafelerde sürekli değiştiğini ve kapalı olan yaya geçitlerini göstererek isyan etti: "Daha ben 70'e ulaşırken bir 50 tabelası daha!"20 izlenme
Kızılay'daki AKP-MHP saltanatı ortaya çıktı28 izlenme
Cüneyt Arkın iktidarı bombaladı! 'İki tane yurt yapmak zor mu? Saraylar yapıyoruz niye yurt yapmıyoruz ya?'60 izlenme
Sokak müzisyenlerine 'Ramazan'da alkol alamazsınız' diyerek saldırdılar!35 izlenme
Bakan Pakdemirli 'Çiftçiyi tefeciden kurtardık' demişti, çiftçiden yanıt geldi: "Bizi tefecilerin eline teslim eden sizsiniz!"76 izlenme
İki özel hastane borçları nedeniyle kapandı!549 izlenme
Konya’da aynı aileden 7 kişi öldürülmüştü: 10 gözaltı39 izlenme
Meral Akşener: "Senden hesap soracağım Erdoğan"28 izlenme