İş insanı Ethem Sancak, AKP İstanbul İl Yönetimi tarafından tedbirli olarak kesin ihraç talebiyle il disiplin kuruluna sevk edildi.
AKP il yönetiminden edinilen bilgiye göre Sancak’ın ihraç talebiyle sevk edilmesinin sebebi Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde düzenlene panelde yaptığı konuşma.
Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde düzenlenen ‘Türkiye'nin güvenliği ve NATO' konferansında yaptığı konuşmada “Biz Amerikan'ın desteğiyle iktidara geldik. Taç giyen baş akıllanır. Van minute olayında rest çektik. Batının pranga sistemine kafa tutmaya başladık. Bunu devirebilmek için en son içimize sızdırdıkları FETÖ, 15 Temmuz darbesini yaptı. Biz milletimizin desteğiyle bunları yendik” demişti.
“Türkiye, Rusya ve İran bir olalım; Amerika'yı Suriye'den çıkaralım” değerlendirmesini yapan Sancak, Gazete Duvar’ın aktardığına göre “Suriye'nin toprak bütünlüğünü sağlayalım. Tayyip Erdoğan ile Esad birbirine düşman diye Suriye ile Türkiye neden birbirine düşman olsun? Esad çok adam kesti. Biz adam kesen birçok ülkeyle kardeşiz. İsrail ile barıştık. İsrail ile barışan hükümet Esad ile niye barışmasın? Birleşik Arap Emirlikleri ile biz kanlı bıçaklıydık. Şimdi bizimle beraberler” ifadelerini kullanmıştı.
Öğrencilerin Çin'in Doğu Türkistan'da cami kapattığı yönündeki eleştirisine ilişkin konuşan Sancak, “Öyle bir şey yok. Ben kendim gittim gördüm. Kapatılan tek bir cami yok. Uygur bölgesinde yaşayan Uygurların refah seviyesi bizim Yozgat'ta yaşayan insanlarımızın refah seviyesinden 3 kat daha yüksektir. Git gör. Bunlar Amerikan ajanlarının dezenformasyonudur. Batı medyası ve CIA'nın ajanlarıdır. Çok merak ediyorsanız sizi göndereyim. Bölge bölge, atlayın gidin. Başkalarının anlattıklarına bakmayın. Kendiniz gidin” dedi.
AKP’li kaynaklar, disiplin sürecinin hızlı bir şekilde işletileceğini söylerken kesin bir zaman veremediklerini söyledi. İhraç talebinin doğrudan genel merkezden verildiği de iddialar arasında.
Ethem Sancak, gelişmeler üzerine açıklamalarda bulundu. Disiplin Kurulu'na sevk edilmesine ilişkin Sancak, “Ben de bunu medyadan öğrendim” dedi.
Sözcü'den Fırat Fıstık'ın haberine göre, Marmara Üniversitesi'nde yaptığı konuşmada “Biz Amerika'nın desteğiyle iktidara geldik” sözlerini sorduğumuz Ethem Sancak, “Hayır, yalan. Ben öyle bir şey söylemem. AKP halkın oyuyla iktidara geldi, Amerika'nın desteğiyle değil” dedi.
Marmara Üniversitesi'nde yaptığı konuşmaya ilişkin Sancak, şunları söyledi:
Basın kapalı konuşmasının sızdırıldığını belirten Sancak, Disiplin Kurulu'na sevkinin bu konuşmayla ilgili olabileceğini, parti yönetiminden kendisine gerekçe söylenmediğini aktardı.
Disiplin Kurulu'na sevkine itirazı olup olmayacağı sorulan Sancak, “Bu konuda benim bir hamlem olmayacak. Canları sağ olsun. Benim partizanlık, particilik gibi bir derdim yok. Ben Tayyip Erdoğan'ın neferiyim. Davasında dik durduğu sürece ben de ona neferlik yapmaya devam edeceğim. Partiden ihraç edebilirler ama vatandaşlıktan ihraç edemezler. Ben Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak Tayyip Erdoğan'ın davasına ve yücelttiği bayrağa hizmet edeceğim neferi olarak” ifadelerini kullandı.
Cumhuriyet
CHP'li Salıcı: Masamıza gelen anketler, beyefendilerin de önüne gidiyordur mutlaka62 izlenme
İmamoğlu eylemlerine 20 soruşturma 819 kişiye kamu davası18 izlenme
Arabalı feribot fırtınaya yakalanınca korku dolu anlar yaşandı: Onlarca araç hasar gördü109 izlenme
Şırnak’ta kaçak elektrik denetimi yapan dron silahla vuruldu16 izlenme
Trump, Erdoğan'a "aptal olma" dediği mektubu New York'taki barında sergiliyor44 izlenme
Hastaneye gelen bir kadın, maske takmasını söyleyen polislere ve hastane görevlilerine saldırdı!186 izlenme
Üniversite mezunlarının içler acısı durumu, diplomalar iş buldurtmuyor!88 izlenme
Seçil Erzan: Yüksek kârlı fon vaadiyle açılan dolandırıcılık davasının ikinci duruşmasında ne oldu?27 izlenme
Türk yetkili Reuters’a konuştu: "Türkiye’nin ekonomisi sıkıntı çekiyor"
İşte Ekrem İmamoğlu'nun 19 günlük başkanlığında yaptıkları!
Bakan Koca açıkladı: 9.877 yeni vaka tespit edildi, toplam vaka sayısı 2.241.912'ye, can kaybı 21.488’e yükseldi!
ABD’li ilaç şirketlerinden sonra yerli tıbbı cihaz üreticileri de isyanda! "26 milyar lira alacağımız var"