Bloomberg’de Elı Lake (eli leyk) imzalı haberde, ABD istihbaratının, Bağdadi operasyonundan sonra Türkiye ile IŞİD arasındaki bağlantı iddialarını ortaya çıkarmak için bir ekip kurduğu belirtildi.
IŞİD lideri Ebu Bekir El Bağdadi’nin ve IŞİD sözcüsü Abul Hassan AlMuhacir’in Türkiye’nin kontrolü altında olan ve devriye gezdiği yerde saklandığını ifade eden lake, Bağdadi operasyonunda ele geçirilen materyallarin incelemeye alındığını ifade etti.
Dünyadaki en çok aranan teröristlerin, NATO müttefikinin burnunun dibine girmesinin mümkün olduğunu ancak ABD istihbarat yetkililerinin bunu şüpheli bulduğunu belirten Lake, söz konusu kuşkunun Bağdadi ve Muhacir’in Türkiye kontrolü altındaki bir yerde bulunmuş olmasından kaynaklanmadığını ifade etti.
Suriyede ABD’nin başlattığı emperyalist saldırının başlarında, Türk istihbarat servisinin, Avrupa ve Afrika’dan gelerek silahlanan yabancıların Türkiye üzerinden Suriye’ye geçiş yapmasına izin verdiğini öne süren yazar, “Türkiye, Suriye’de Beşar Esad hükümetine karşı birçok cihatçı savaşçıyı destekleyen bir rejim değişikliği politikası izledi” diyor.
Lake, yakın zamanda Amerikan hükümetinin en az bir üst düzey IŞİD yöneticisinin Türkiye’de olduğunu belirlediği, ABD hazine bakanlığının, örgütün maliye bakanının 2017’nin başlarında Irak’tan Türkiye’ye geçiş yaptığına dair, Ağustos 2017’de not geçtiğini kaydediyor.
Almanya'da yaşayan bir Türk gurbetçi, Almanya sokaklarında neden başıboş köpeklerin olmadığını anlattı26 izlenme
Sayıştay'da 'ön sansür'! 'Bulguları elektronik sisteme yüklemeyeceksiniz' iddiası53 izlenme
Askeri fabrikanın özelleştirilmesine tepki!125 izlenme
Adana'da çocuğa öldüresiye şiddet! Çocuğun başını otomobile çarpıp yere fırlattı!21 izlenme
Dünyanın en büyük adliyesi küçük geldi54 izlenme
Ahmet Özer cezaevinden açıkladı: "Operasyonun hedefinde Ekrem İmamoğlu var"21 izlenme
Muhabir canlı yayında farketmeden tiyatroyu açık ediyor 'Meclis bombalanıyor ama üzerimizden savaş uçağı geçmiyor !'10259 izlenme
Dilan ve Engin Polat Breaking Bad hayranı çıktı: Güzellik merkezleri üzerinden kara para aklamanın nasıl yapıldığı yıllar önce dizide böyle anlatılmış32 izlenme
Cihat Yaycı'dan dikkat çeken açıklama: Tek amaçları Türkiye’yi işgal
Orta vadeli program neyi öngörüyor ve iş dünyası ve ekonomistler buna nasıl tepki verdi?
Patronlar yasak dinlemiyor! İşçileri kapının önüne koydular!
Gazeteci Ömer Taşpınar 'Putin'in elinde yolsuzluklardan tutun da 15 Temmuz’un gerçek yüzüne kadar gidebilecek kirli dosyalar var !'