Amerikan iş çevrelerinin önemli bir yayın organı olan The Wall Street Journal gazetesi, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Ekrem İmamoğlu hakkında dikkat çeken bir analize imza attı. Gazete, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın İBB soruşturması kapsamında hazırladığı iddianameyi ve İmamoğlu hakkında istenen 2 bin 352 yıl hapis cezasını değerlendirdiği bir editoryal yazı yayımladı.
Gazetenin yayın kurulu imzasıyla yayınlanan “Erdoğan’ın iki bin yıllık intikamı” başlıklı yazıda, “Türkiye’nin otoriter Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, başlıca siyasi rakibinin sadece hapse atılmasını istemiyor. Aynı zamanda hapishanenin anahtarını da iki bin yıldan uzun bir süre boyunca, zamanın kumlarına gömmek istiyor." ifadeleri kullanıldı.

Yazıda, Ekrem İmamoğlu'nun CHP'nin cumhurbaşkanı adayı olarak açıklanmaya hazırlandığı sırada, mart ayında tutuklanarak cezaevine gönderildiği anımsatılarak iddianamede kendisi hakkında istenen 2 bin 352 yıl hapis cezasına dikkat çekildi.
"Yetkililer, İmamoğlu’nun büyük bir suç örgütünün başında olduğunu iddia ediyor, ancak asıl suçu Türk seçmenler nezdindeki popülerliği" ifadelerine yer verilen yazıda, İmamoğlu'nun anketlerde güçlü bir aday olduğunu ortaya çıkmasının ardından "Erdoğan hükümetinin onu seçimlerden uzaklaştırmaya çalıştığı" kaydedildi.
Yazının son bölümünde ise, "Aynı seçmen tepkisi, zamanında Erdoğan’ı öne çıkarmıştı. Önce Başbakan ve ardından Cumhurbaşkanı olarak, son 22 yılını iktidarı kendi elinde toplayarak geçirdi. İmamoğlu’nun kendisiyle dördüncü, beşinci veya 2000’inci Cumhurbaşkanlığı dönemi arasında kalmasına izin vermeyecek. Erdoğan’ın diktatörlük hırsı ve siyasi güvensizliği, savcılıktaki aşırılığı açıklıyor.” ifadeleri kullanıldı.
YSK sistemi açtı! Nerede oy kullanacağınızı hemen öğrenebilirsiniz!169 izlenme
Milli sporcunun hayatını kaybettiği Palandöken'deki çığ felaketinin geldiği an...47 izlenme
Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş: “AKP döneminde sosyal yardımlar seçime harcanmış. 59 milyon liralık 64 bin alışveriş kartından 4.600 tane kalmış”43 izlenme
En düşük emekli maaşını 35 bin liraya çıkaracak dava24 izlenme
Polise şemsiye tutturan Kaymakam sessizliği bozdu!32 izlenme
Cem Uzan'dan dönüş sinyali: "Ekim ayını bekleyin, sürprizlerim var"47 izlenme
SPK'dan Erdoğan'ın yeğeninin şirketine ikinci halka arz onayı33 izlenme
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş hakkında suç duyurusu42 izlenme
Sedat Peker'in 'Demirören' iddialarının ardından Ziraat Bankası ile ilgili flaş gelişme!
Mübariz Gurbanoğlu'nun Türkiye'deki mal varlığına el konuldu!
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nde sahte diploma skandalı: Hademeydi mali işler koordinatörü oldu
Eski bakandan 'sistem' eleştirisi: "Partili Cumhurbaşkanlığı sistemi felaketimiz olmuştur"