DW’nin haberine göre AB’nin Türkiye’de demokrasi, insan hakları ve hukuk devleti alanlarında ‘gerileme’ olduğu gerekçesiyle Ankara’ya katılım öncesi mali yardım fonlarında uygulama kararı aldığı kesinti bütçeye de yansıdı. Aday ülkelere katılım sürecinde verilen ve kısaca IPA fonları olarak adlandırılan fonların 2019 için Türkiye’ye ayrılmış bölümünden 146 milyon 700 euro kesiliyor.
KESİNTİYİ AP GÜNDEME GETİRMİŞTİ
Türkiye’ye yönelik mali yardımların kesilmesi fikri ilk olarak iki yıl önce Avrupa Parlamentosu (AP) tarafından gündeme getirilmişti. AP bünyesindeki siyasi grupların tamamı Türkiye’ye yönelik fonlarda kesinti fikrini destekliyor. AP, bütçe tartışmaları sırasında kesinti miktarının 200 milyon euro üzerinde olmasını talep etmiş, ancak üye devletlerle 4 Aralık 2018 tarihinde sonuçlanan müzakerelerde 146 milyon 700 bin euro üzerinde mutabık kalınmıştı.
AB buna karşılık, 2019 bütçesinden Türkiye’deki Suriyelileri desteklemeye yönelik programlara 1 milyar 450 milyon euro kaynak aktaracak.
http://halktv.com.tr/abturkiyededemokrasigeriledidiyerekmaliyardimlarikesti350918
Bebek Otel soruşturmasında 'gizli kamera' iddiası! Bilirkişi heyeti kuruldu23 izlenme
AKP Sözcüsü Ömer Çelik EYT'nin ne zaman Meclis'e gönderileceğini açıkladı68 izlenme
CHP'li Torun'dan Diyanet'e 'sözlü sınav' tepkisi: "Kul hakkı yemeye kanuni kisve yaratıyorsunuz"25 izlenme
İran'dan İsrail'e 37'inci dalga saldırı: Tel Aviv'de sirenler devrede32 izlenme
Eğer bu listedeyseniz, yasaklardan muafsınız95 izlenme
Vatandaşı 'fakir' diye aşağılayan AKP'li personel İBB'den kovuldu !406 izlenme
AKP'de ortalığı toz duman edecek anket!30 izlenme
10 Kasım'da Atatürk büstlerine çirkin saldırı!30 izlenme
Sedat Peker'in avukatından 'Ersan Şen' açıklaması
Manavgat'ta felaketin neticesi kan dondurdu! 37 mahalle yandı
TELE1'e kayyum atandı, Ekrem İmamoğlu açtı ağzını yumdu gözünü! "Bu bir çökmedir. Bu bir gözdağıdır! Yargısız infazdan vazgeçin!"
AKP döneminde kredi tutarı ve yurt sayısı düştü