Salgın nedeniyle halkın yaşamsal ihtiyaçlarını karşılamasının kolaylaştırılması; elektrik, su, doğalgaz gibi borçların salgın sona erene kadar ertelenmesi gerektiğini ifade eden TBMM KİT Komisyonu’nun CHP’li üyesi Deniz Yavuzyılmaz, elektriksiz haneleri Meclis gündemine taşıdı.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na yazılı soru önergesi sunan Yavuzyılmaz, elektrik abonesi olan ve borcundan dolayı elektrik alamayan hanelerin sayısını sordu. CHP’li Yavuzyılmaz’ın önergesini yanıtlayan Bakan Dönmez, ülkede yaklaşık 59 milyon elektrik abonesinin bulunduğunu, Mart ayına 900 bin 426 hanenin elektriği kesik olarak girdiğini söyledi. Dönmez, daha sonra 118 bin 477 hane için borçları nedeniyle icra takibi başlatıldığını da bildirdi.
VAR OLMA SAVAŞI
CHP’li Yavuzyulmaz, “Koronavirüs ile mücadele tedbirleri kapsamında vatandaşlarımıza, ‘evlerinde kalmaları’ tavsiye edilip, birçok ilde sokağa çıkma yasağı uygulanırken vatandaşlarımız hem virüse, hem de ekonomik krize karşı var olma savaşı veriyor. Elektriksiz haneler de bunun en büyük örneğidir” dedi.
Elektrik dağıtım şirketlerinin tahsilat peşine düştüğünü, iktidarın ise bu durumu seyretmekle yetindiğini bildiren Yavuzyılmaz, “Böylesi bir dönemde iktidar, vatandaşa karşı yapılan bu zulme engel olmuyor, vatandaşını korumuyor. AKP iktidarı ve elektrik dağıtım şirketleri elele, geçim sıkıntısı yaşayan vatandaşları adeta limon gibi sıkıp, ekonomik krizin ağırlığının altında eziyor” diye konuştu.
http://www.krttv.com.tr/ekonomi/900bindenfazlahaneninelektrigikesildih35419.html
Maske ile sahaya inmişti: Tutuklanan şüphelinin ifadesi ortaya çıktı41 izlenme
Sedat Peker'in ifşalarından sonra Zehra Taşkesenlioğlu'ndan ilk açıklama51 izlenme
AKP’li vekil Atalay’dan Atatürk’e hakaret!693 izlenme
Enflasyonda öncü veri açıklandı: İşte İstanbul’un enflasyonu22 izlenme
AKP’li vekil: Züğürt Ağa’ya döndük, Erdoğan: Züğürt Ağa kim?348 izlenme
Deprem felaketinde can kaybı 47 bin 932'ye yükseldi25 izlenme
Mersin'de sokağa çıkan emekliler maket tabutla eylem yaptı: "Emekli öldü. Emeklinin ruhuna el Fatiha"36 izlenme
Metropoll anketine göre Cumhurbaşkanlığı seçiminde Erdoğan'a en yakın iki rakip!146 izlenme
Yurttaş AKP'ye dersini verdi 'Koyu bir AKP'liyim ama AKP hak etti bunu !'
AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin'den Dilruba çağrısı: "Tutuksuz yargılansın"
Elindeki 500 euroluk banknotu göstererek "Şu tek kâğıt parçası 15 bin lira" diyerek video çekti
Erkek öğretmen kadın öğretmeni darp etti! ‘Harem-selamlık perdesini niye açtın’ diyerek saldırdı!