Hotiç CEO’su Alihan Hotiç’in yaptığı açıklamada mahkemenin dün şirket için tedbir kararı aldığı ifade edildi. Açıklamada şirketin son dönemde piyasadaki hareketlerden dolayı nakit sıkışıklığı çektiği ifade edildi.
Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:
Son dönemde piyasalarda yaşanan nakit akışı sıkışıklığı, TL'de yaşanan aşırı değer kaybının piyasa faizlerini öngörülebilir düzeyin çok üzerine çıkarması sebebiyle şirketimiz, kısa vadeli ödemelerde sıkıntı yaşamaya başlamıştır. Bu süreç, ticari faaliyetlerimizi de etkiler hale gelmiştir. Piyasa koşullarına uyum sağlamak adına, mevcut ödeme yapımızda sürdürülebilir değişikliklere gitmek, bazı tedbirler almak ve yasal süreçleri devreye koymak adına Yönetim Kurulu kararı ile yeniden yapılandırma sürecini başlatmış bulunmaktayız. Bu doğrultuda 31.08.2018 tarihi itibariyle Av. Yunus Egemenoğlu tarafından yetkili Asliye Ticaret Mahkemesine yapılan konkordato talebimiz gereğince, mahkemece tedbir kararı alınmıştır.
Tüm tedariğini yurt içinden yapan ve ihracat yolculuğuna çıkmış HOTİÇ markamız milli bir değerdir. Yeniden yapılandırma sürecimizin temel amacı müşterilerimizin, tedarikçilerimizin ve bayilerimizin haklarını korumaktır. Bu süreç, daha sağlam ve kararlı adımlarla markamızı ileriye taşıyacaktır. Bugüne kadar yarattığımız güven, kalite ve mutlu müşteri deneyimini daha nice yerli ve yabancı müşterimize uzun yıllar yaşatmaya devam edeceğiz.
Değerli müşterilerimizin, tedarikçilerimizin ve bayilerimizin sıkıntı yaşamaması amacıyla başlattığımız bu yeniden yapılandırma bilgisini tüm kamuoyu ile şeffaf bir şekilde paylaşıyoruz. Geçici süreli bu durumu başarıyla ve el birliği ile geride bırakacağız. Anlayışınız ve destekleriniz için teşekkür ederiz.
https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/sondakikahotickonkordatoilanetti2603079/
Merkez Bankası Başkanı Erkan: TL'ye geçiş zamanı geldi34 izlenme
Müftüden Kuran kursu hocasına tecavüz!1421 izlenme
Saray’a yeni kadro132 izlenme
Güllü'nün ölümü için bir iddia daha ortaya atıldı: "Annesini öldürmem için bana daire teklif etti"24 izlenme
İşte Türkiye'nin gerçek sorunu: 267 bin 214 genç işsizlik maaşına mahkum!25 izlenme
Konkordato ilan etmişti! Şato tipi evler Katarlı yatırımcıların kıskacında!349 izlenme
Esnafa faiz darbesi: Halkbank esnaf kredilerinde faizi artırdı27 izlenme
Trump 'zafer' diyor ama... Fordow Nükleer Tesisi'ndeki görüntüler onu göstermiyor9 izlenme
Zamlardan etkilenmediğini düşünen bir AKP'linin, gerçekle yüzleşmesi !
Skandal görüntülere bir yenisi daha eklendi! İl Sağlık Müdürlüğü'nden tarihi geçmiş covid ilaçlarına ilginç açıklama: Güncelleme yapıldı!
Emekli kenti Sinop'tan yükselen ses: "Direnmekten başka çaremiz yok!"
Engin Altay çok sert konuştu: "Bu tam anlamıyla bir kepazeliktir"