Anasayfa1
12 Ağustos 2026 ( 21 izlenme )
Reklamlar

71 yıllık hayal AKP’li vekile gitti


Başkentlilerin 71 yıldır beklediği Pursaklar ile Esenboğa Havalimanı arasına yapılacak raylı sistem hattının ihalesi tanıdık firmaya gitti. 54 milyar 411 milyon liralık ihaleyi, pazarlık usulüyle FernasTekfen İnşaat ortaklığı aldı.


AKP Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu’nun ailesine ait olan şirket, şubat ayında da, AksarayUlukışlaYenice yolu ihalesini 49 milyar 978 milyon liraya almıştı.

Fernas’ın kurucularından Ferhat Nasıroğlu, Mayıs 2023 seçimlerinde AKP’den Batman Milletvekili seçilerek TBMM’ye girdi ve Temmuz 2023’te şirketteki görevlerinden ayrılıp yönetimi ailesine bıraktı. Nasıroğlu ailesinden Nezir Nasıroğlu da 2002 seçimlerinde CHP’den Batman Milletvekili seçilmiş, 2003’te AKP’ye katılmıştı.

Fernas’ın ortaklarıyla beraber 2011’den bu yana aldığı ihalelerin toplamı 170 milyar lirayı aştı. Bu ihalelerin 110 milyar liralık bölümü ise bu yıl kazanıldı. Fernas, Ekim 2024’te madencilik işçilerinin eylemiyle de gündeme gelmişti. Madenciler işten çıkarılan arkadaşları için Ankara’ya yürümüş ve 53 gün sonunda haklarını almıştı. 

Sözcü

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Manisalı vatandaşlardan hükümete enflasyon tepkisi: "Kömür alamıyoruz, pazara çıkamıyoruz. 16-17 bin lira maaşla nasıl yaşayalım?" Maddi durum beklentisi tepetaklak: Tüketici güveninde tarihi düşüş! AKP'nin sadece yöneticileri değil, seçmeni de kendisinden başka herkese karşı saldırgan hale gelmiş ! Hayat yandaşa güzel! AKP’li belediyeden yandaşa 1.9 milyon TL’lik suböreği ihalesi