Yeni kararı TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda açıklayan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'na CHP Milletvekili Kamil Okyay Sındır, “Eyvah! Gitti torunların paracıkları” diye tepki gösterdi.
Sözcü'den Erdoğan Süzer'in haberine göre; daha önce para bulmak için bahçesindeki narları ihaleyle satışa çıkarılan havaalanının yapişletdevret yöntemiyle yapılması halinde halkın üzerine yine dövizle garanti yükü binecek.
Başta Adana ve Mersin olmak üzere bölge il ve ilçelerine hizmet vereceği iddiasıyla yapılmasına karar verilen, ancak bugüne kadar üzerinde bir dizi şaibe dolaşan Çukurova Havalimanı'nın akıbeti de hızla Zafer Havalimanı'na doğru gidiyor.
2013 yılında dönemin Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım tarafından temeli atılan, ardından iki kez daha, gösterişli temel atma törenleri yapılan havalimanı Yıldırım'ın ardından, Lütfi Elvan, Feridun Bilgin, tekrar Binali Yıldırım, Ahmet Arslan, Cahit Turhan ve en son Adil Karaismailoğlu bakanlarını gördü.
BAKAN YEDİ
Çukurova Havalimanı üst yapı tesisleri için en son mart ayında ihaleye çıkıldı. LimakKalyonCengiz İnşaat Ortak Girişim Grubu ile Günbeton İnşaatTerminal Yapı Ortak Girişiminin teklif verdiği ihaleyi GünbetonTerminal grubu kazanınca işler karıştı. İhalenin ardından 27 Mart'ta dönemin Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan görevinden alındı. ‘Bakan yiyen havalimanı' benzetmesi yapılan ihale, kazanan firmaya verilmedi, Turhan'ın yerine atanan Adil Karaismailoğlu tarafından iptal edildi.
EYVAH, TORUNLARA BORÇ ÇIKTI
Üzerinde bir dizi iddia dolaşan ve kamunun çıkarı için yapımından vaz geçilmesi önerilen Çukurova Havalimanı için nasıl bir plan düşünüldüğü merak edilirken Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu yine döviz garantili yük getirecek modeli açıkladı.
Karaismailoğlu, Çukurova Havalimanı'nın yapişletdevret usulüyle ihale edileceğini, üstelik de 2 yıl içinde hizmete açacaklarını söyledi. Bakanın bu sözlerine CHP Milletvekili Kamil Okyay Sındır, “Eyvah! Gitti torunların paracıkları” diye tepki gösterdi.
NARLARI SATILDI
Çukurova Havalimanı için kamulaştırılan verimli tarım arazilerinde yetişen tonlarca nar, gelir elde edilmesi amacıyla Bakanlık tarafından ihaleyle satışa çıkarılmış, ancak zamanında satılamadığı için çöpe gitmişti.
http://www.krttv.com.tr/gundem/7yilda7bakaneskitencukurovahavalimanidelidumrulahavaleh54715.html
CHP, İmralı'ya gidecek heyete üye vermeyecek! CHP'li Murat Emir, partisinin gerekçelerini açıkladı21 izlenme
Anketler Erdoğan’ın canını sıkıyor! İşte son anket sonuçları2652 izlenme
500 yaşındaki ağaca kıydılar, yerine villa diktiler!43 izlenme
27 yıllık polis memuru, polis şiddetini eleştirdiği için açığa alındı!56 izlenme
Çanakkale'deki yangın vatandaşın kamerasında: "Yangın çok büyük, Ayvacık Tuzla Köyü’ne kadar ulaştı. Köylüler panik halinde. Rüzgâr çok fazla"66 izlenme
Payitaht Abdülhamid dizisinde Hamidiye Su reklamı yapılmış!195 izlenme
Tekmeci Yusuf Yerkel’e Almanya akredite vermedi!57 izlenme
AKP'yi şoke edecek anket: Erdoğan bu ankette ilk kez ikinci sıraya düştü!20 izlenme