Yeni kararı TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda açıklayan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'na CHP Milletvekili Kamil Okyay Sındır, “Eyvah! Gitti torunların paracıkları” diye tepki gösterdi.
Sözcü'den Erdoğan Süzer'in haberine göre; daha önce para bulmak için bahçesindeki narları ihaleyle satışa çıkarılan havaalanının yapişletdevret yöntemiyle yapılması halinde halkın üzerine yine dövizle garanti yükü binecek.
Başta Adana ve Mersin olmak üzere bölge il ve ilçelerine hizmet vereceği iddiasıyla yapılmasına karar verilen, ancak bugüne kadar üzerinde bir dizi şaibe dolaşan Çukurova Havalimanı'nın akıbeti de hızla Zafer Havalimanı'na doğru gidiyor.
2013 yılında dönemin Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım tarafından temeli atılan, ardından iki kez daha, gösterişli temel atma törenleri yapılan havalimanı Yıldırım'ın ardından, Lütfi Elvan, Feridun Bilgin, tekrar Binali Yıldırım, Ahmet Arslan, Cahit Turhan ve en son Adil Karaismailoğlu bakanlarını gördü.
BAKAN YEDİ
Çukurova Havalimanı üst yapı tesisleri için en son mart ayında ihaleye çıkıldı. LimakKalyonCengiz İnşaat Ortak Girişim Grubu ile Günbeton İnşaatTerminal Yapı Ortak Girişiminin teklif verdiği ihaleyi GünbetonTerminal grubu kazanınca işler karıştı. İhalenin ardından 27 Mart'ta dönemin Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan görevinden alındı. ‘Bakan yiyen havalimanı' benzetmesi yapılan ihale, kazanan firmaya verilmedi, Turhan'ın yerine atanan Adil Karaismailoğlu tarafından iptal edildi.
EYVAH, TORUNLARA BORÇ ÇIKTI
Üzerinde bir dizi iddia dolaşan ve kamunun çıkarı için yapımından vaz geçilmesi önerilen Çukurova Havalimanı için nasıl bir plan düşünüldüğü merak edilirken Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu yine döviz garantili yük getirecek modeli açıkladı.
Karaismailoğlu, Çukurova Havalimanı'nın yapişletdevret usulüyle ihale edileceğini, üstelik de 2 yıl içinde hizmete açacaklarını söyledi. Bakanın bu sözlerine CHP Milletvekili Kamil Okyay Sındır, “Eyvah! Gitti torunların paracıkları” diye tepki gösterdi.
NARLARI SATILDI
Çukurova Havalimanı için kamulaştırılan verimli tarım arazilerinde yetişen tonlarca nar, gelir elde edilmesi amacıyla Bakanlık tarafından ihaleyle satışa çıkarılmış, ancak zamanında satılamadığı için çöpe gitmişti.
http://www.krttv.com.tr/gundem/7yilda7bakaneskitencukurovahavalimanidelidumrulahavaleh54715.html
Seçimden önce AKP’de olan belediyeden Ensar Vakfı yöneticisine milyonluk ihaleler!30 izlenme
Tolga Çevik İstanbul’da devam eden sandık sayımına gönderme yaptı241 izlenme
İşte AKP ekranındaki seçim sonucu: Fark 500 bine geldi!149 izlenme
Sayıştay ortaya çıkardı! ‘Teşekkür mektubu’ ver ihaleyi kap!94 izlenme
Kocaeli Devlet Hastanesi personeli 'yoğun bakımda' dans ediyor !1103 izlenme
AKP'liler meclis toplantısında birbirine girdi, hakaretler havada uçuştu!63 izlenme
'4 aydır işsizim, çöpten ekmek topluyorum' diyen fanatik AKP'li ve çıldırttığı vatandaşın 'Beter Olun' tepkisi !13872 izlenme
Son seçim anketinde AKP'ye kötü haber!105 izlenme
Erdoğan’ın kişisel kitabının tanıtımı için New York Times Meydanı’nda kiralanan reklam panolarının günlük kirası 5 bin dolar ile 50 bin dolar arasında değiştiği söyleniyor!
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun elektrik protestosuna Avrupalı liderlerden destek geldi
Bakanlığın bütçesi kara delik
İstanbul Havalimanı’nın 2020 yılı garanti bedeli 2 milyar TL’ye yaklaştı!