Zonguldak'ta koronavirüse yakalanan hemşire Özge Akçelebi (23), tedavisinin ardından hastalığı yendi. Virüs ile tanıştığında ilaçtan daha önemli şeyin moral olduğunu ifade eden Akçelebi, "Moralinizi yüksek tuttuğunuz zaman aşamayacağınız engel yok" dedi.
Özel hastanede hemşire olarak çalışan Özge Akçelebi, 24 Mart'ta kuru öksürük ve baş ağrısı yaşamaya başladı. Şüphe üzerine kendisini odasında izole eden Akçelebi, şikayetlerinin devam ettiğini fark edince test yaptırdı. Testinde koronovirüs teşhisi konulan Akçelebi'nin çalıştığı hastanede tedavisine başlandı. 7 gün süren tedavisinin ardından Akçelebi, virüsü yenerek taburcu edildi.
Evinde 14 günlük karantinası devam eden Akçelebi, ilk belirtisinin şiddetli baş ağrısı olduğunu ve çok çalışmaktan kaynaklı yorgunlukla alakalı olduğunu düşündüğünü söyledi. Diğer belirtileri de yaşamaya başlayınca kendisini izole altına aldığını anlatan Akçelebi, süreci şöyle anlattı:
"ERKEN TEŞHİS KOYUP HEMEN TEDAVİYE BAŞLADIK"
"Bunun faydasını gördüm çok şükür ki ailemde bu yüzden bir sorun olmadı. Sonra belirtilerim daha da ilerledi. Burun akıntısı, balgam, tat ve koku almada azalma ara ara nefes darlıkları. Böyle olunca kendimi doktorumuza gösterdim. Virüs akciğerlerime inmiş ama çok fazla zarar vermemişti çünkü erken teşhis koyup hemen tedaviye başladık. Bu süreçte ilaçtan da önemli olan en önemli tedavi moraldi. Moralinizi yüksek tuttuğunuz zaman aşamayacağınız engel yok çünkü bilinçaltı kendini neye inandırırsa vücut ona göre reaksiyon gösterirmiş. Bu süreçte gerek yakınlarımın gerek hastanede görevini en layığıyla yerine getiren hemşirelerin desteği ve çok güzel ilgilenmesi üzerine 7 günde üst üste negatif gelen test sonucunda taburcu oldum. Hiçbir şey için umudunuzu kaybetmeyin ben kronik bronşitim varken yendim bu hastalığı. Nefes aldığınız müddetçe yarınlarınız ve geleceğiniz için güzel düşünün güzel olsun."
Taburcu olmasının ardından sosyal medya hesabında duygusal bir video paylaşan Akçelebi, şunları söyledi:
"Doya doya nefes alabilmek o kadar güzel bir nimetmiş ki ya da ne biliyim alabildiğince yürüyebilmek, koşabilmek, arkadaşlarınla karşılıklı sohbet edebilmek, ailenle içtiğin bir bardak sıcak çay bile o kadar kıymetliymiş ki. Hatta yediğin yemeğin tadını alabilmek mesela ne büyük bir lüksmüş. Şu bir haftadır yaşadıklarım ne kadar bencil bir insan olduğumu gösterdi bana. Şikayet ettiğim hayatın belki de başkalarının hayali olabileceğini öğretti. Mesela şükrü öğretti. Hayat o kadar anlık ki küslüğün, kırgınlıkların, kibirliliğin hiçbir hükmü yok. Para değil de insan biriktirebilmekmiş en büyük zenginlik. Aylarca evde durmaktan yakındım ama evde kalmak günlerdir tek başına bir odanın içinde kalmaktan daha güzelmiş. Bazı durumları gerçekten bir şeylerden ders alabilmemiz için yaşatıldığına inanıyorum ve insanın yalnızlığa bırakıldığı yolculuk kendi benliğine ulaşımından başka hiçbir şey değilmiş."
https://www.haber3.com/guncel/koronavirusuyenenhemsireyasadiklarinianlattihaberi5177803
Sağlıkçılara bıçaklı saldırı! Odanın kapısına dayandılar, saldırıyı özel güvenliğin müdahalesi durdurdu!43 izlenme
Erol Mütercimler Haliç Üniversitesi'nden istifa etti!178 izlenme
İktidarın asgari ücrette ara zam ve emekli planı! Sadece 5 gün kaldı...31 izlenme
Erdoğan Bayraktar'dan manidar paylaşım: "Yaktın, aldattın beni"56 izlenme
Hakem Kurulu'nun ikinci toplantısı sona erdi: Memur zammında gözler yarına çevrildi16 izlenme
Hatay'da kontrolsüz yıkım paniği: Ölümden saniyelerle kurtuldu40 izlenme
Rusya, diplomatik personellerini Ukrayna’dan tahliye ediyor66 izlenme
Borsa İstanbul'da İmamoğlu depremi! BİST 100 değeri çakıldı21 izlenme
CHP’li başkan israfı gözler önüne serdi: "Artık şatafata son"
İsmail Saymaz hakkındaki gizli soruşturma için konuştu: "Neyle soruşturulduğumuzu dahi bilmiyoruz. Ne suç işlemişiz? Neden sosyal medyadaki trollerden öğreniyoruz?"
AKP'li siyasetçiden vatandaşa yine hakaret!
Gazeteci Bahar Feyzan: "Başıma bir şey gelirse, sorumlusu MHP ve Semih Yalçın'dır"