Bolu Kartalkaya’daki Grand Kartal Otel yangınında hayatını kaybeden 78 can için aileler, Ankara’da Anıtkabir’in hemen karşiısında bulunan Anıtpark’ta üç gün sürecek “Adalet Nöbeti’’ başlattı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yetkililerinin yargı önünde hesap vermesi talebiyle Anıtpark’ta bir araya gelen aileler, adalet çağrısı yapıp kaybettikleri yakınlarının anısına boş sandalyelere kırmızı karanfiller bıraktılar.

Acılı aileler “O gecenin üzerinden tam 619 gün geçti. Bizim için o gece bitmedi. İçimizdeki yangın sönmedi, acımız dinmedi. Biz nefessiz kalan canlarımızın nefesiyiz” dediler.

Aileler adına konuşan avukat Yüksel Gültekin, “Biz sussak tarih susmaz. Bakanlık kürsülerini işgal edenler tarihin ve Allah’ın gazabından kurtulamayacak. Her gün mezarlarına gittiğim çocuklarıma söz verdim, adalet istiyoruz’’ dedi. Adalet Nöbetindeki aileler “Biz hala o gecedeyiz’’ derken , Yargıtay’ın ‘’Olası kast’’ hükümlerini onanmasını, kamu görevlileri hakkındaki da soruşturmaların bitmesi istediler. Aileler adına yapılan açıklamada, 21 Ocak 2025’te Kartalkaya’da 36’sı çocuk 78 canın kaybedildiği gece hatırlatıldı ve şöyle denildi:

ACIMIZ AZALMADI
“O gecenin üzerinden tam 619 gün geçti. Ama bizim için bitmedi. İçimizdeki yangın sönmedi, acımız dinmedi. Her sabah aynı yokluğa uyanıyoruz. Aileleri ayakta tutan şey canlarımızın hatırası ve adaletin yerini bulacağına olan inançtır. Geçen zamanın acımızı unutturmasına, dosyalarımızın gecikme ile kaybolmasına izin vermeyeceğiz. Yargıtay’ın hukukun ve hakkaniyetin gereğini yerine getireceğine inanıyoruz. Sorumlu Kültür ve Turizm, Çalışma ve İçişleri Bakanlığı yetkililerinin yargılanmasını istiyoruz. Sevdiklerimizin yasını tutarken sorumluların yargı önüne çıkarılması için beklemek zorunda bırakılıyoruz. Her gecikme, kaybımızın üzerine yeni bir acı ekliyor. 78 canın hesabının sorulması daha fazla ertelenemez. Bu davanın takipçisi olmak, bu ülkedeki bütün çocukların ve hepimizin yaşam hakkına sahip çıkmaktır. Nöbetimiz bitmez, nefesimiz tükenmez. Biz, nefessiz kalan canların nefesiyiz.”

78 Can İçin Adalet Nöbeti, Anıtpark’ta üç gün saat 08.00-17.00 arasında sürecek. 6 Şubat depreminde yakınlarını kaybedenler de destek veriyor.
Sözcü
AKP'li belediyenin cenaze aracından uyuşturucu çıktı!55 izlenme
Özel'den Erdoğan'a 'dış mihrak' yanıtı: "CHP'deki dış mihrak sensin, sen Trump'ın hesabısın!"18 izlenme
ABD'de çocuk gelin deneyi yapılırsa... Olanları izleyelim...1201 izlenme
EMEKLİ ZAMMI 2025! SSK, Bağ-Kur en düşük emekli maaşı kaç TL olacak? Tahtanın başına geçip anlattı: "Kök aylığa 8 puanlık refah payı"50 izlenme
İşsizlik verileri açıklandı: Genç nüfusta işsizlik arttı34 izlenme
AKP’li üst düzey yönetici açıkladı: "AKP ve MHP'nin hedef aldığı BİM yöneticisi Galip Aykaç bakan yapılacaktı"54 izlenme
Anketler patladı! Ertan Aksoy seçim anketlerindeki gerçeği açıkladı: Muhalefete "2019 İstanbul Seçimi" uyarısı32 izlenme
Ayasofya İmamı Boynukalın'dan Erdoğan'ı kızdıracak beğeni!112 izlenme
Deniz Zeyrek: "Özlem Çerçioğlu ‘Özgür Özel’le 4 saat konuştum, bana hiçbir cevap vermedi’ demişti, Çerçioğlu’nun yanındakiler o toplantıyı kayıt altına almaya çalışmış"
Elazığ’da mucize! Depremden 17 saat sonra burnu bile kanamadan çıktı!
Satmaya, peşkeşe doymamışlar! İşte Cumhuriyet'in yaptığı AKP'nin sattığı kurumlar, fabrikalar!
Bilal ve Sümeyye Erdoğan'ın cep yakan kafesi: Bir kutu kola 90 TL!