Yaklaşık 600 bin kamu işçisini yakından ilgilendiren toplu iş sözleşmesi sürecinde dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Kamu işveren tarafı, daha önce ikinci ve sonraki 6’şar aylık dönemler için enflasyon oranında zam teklif edeceğini açıklamıştı. Ancak bu teklif geri çekildi.
Habertürk'ün haberine göre, geçen hafta kamu işvereninin ilk 6 ay için sunduğu yüzde 24’lük zam teklifinin ardından, ikinci 6 ay için beklenen enflasyon farkı yerine yüzde 10’luk sabit zam önerildi. Böylece kamu işçilerinin ücret artışı beklentisi zora girdi.
Ocak ayında sözleşmesi başlayan işçilerin 1 Temmuz’dan itibaren alacağı zam oranı, TÜİK verilerine göre yüzde 16,67 olarak belirlendi. Ancak sonraki dönemler için öngörülen enflasyona endeksli artışlar yerini sabit oranlara bırakmış oldu.
Depremzedeye bunu yaparken hiç mi vicdanınız sızlamadı? Depremzede ailenin dünyası aldığı tebligatla bir defa daha başlarına yıkıldı34 izlenme
Enflasyon Temmuz'da zirve yapacak26 izlenme
Karadeniz'de inşaat ve Arap istilası27 izlenme
Muharrem İnce’den TÜİK’teki görevden almalara tepki!77 izlenme
Emekli Albay Üçok’tan Tümamiral Yaycı’nın istifa süreciyle ilgili ‘ihale’ iddiası51 izlenme
Yandaş Takvim'den AYM üyesi Engin Yıldırım'a tehdit! "Seni o bayrak direğine asarlar"50 izlenme
AKP'li vekilin yeğeni için 40 takla attılar!144 izlenme
Yazlık Saray'a harcanan para 13 bin kişinin 1 yıllık asgari ücretine denk!144 izlenme
Hacamat ve sülük tedavisi SGK reçetesine girdi!
Eski CEO'nun itirafları ortaya çıktı! Atatürk Havalimanı için kapatma garantisi verilmiş!
Yurt dışına giden veteriner hekim sayısı açıklandı: "20 kattan fazla artış var"
Ekrem İmamoğlu, 3 yılın hesabını verdi, Erdoğan'ı kendi sözleriyle eleştirdi!