Yaklaşık 600 bin kamu işçisini yakından ilgilendiren toplu iş sözleşmesi sürecinde dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Kamu işveren tarafı, daha önce ikinci ve sonraki 6’şar aylık dönemler için enflasyon oranında zam teklif edeceğini açıklamıştı. Ancak bu teklif geri çekildi.
Habertürk'ün haberine göre, geçen hafta kamu işvereninin ilk 6 ay için sunduğu yüzde 24’lük zam teklifinin ardından, ikinci 6 ay için beklenen enflasyon farkı yerine yüzde 10’luk sabit zam önerildi. Böylece kamu işçilerinin ücret artışı beklentisi zora girdi.
Ocak ayında sözleşmesi başlayan işçilerin 1 Temmuz’dan itibaren alacağı zam oranı, TÜİK verilerine göre yüzde 16,67 olarak belirlendi. Ancak sonraki dönemler için öngörülen enflasyona endeksli artışlar yerini sabit oranlara bırakmış oldu.
Her 20 kişiden biri Suriyeli oldu! ‘Türkler, 4 ilde azınlığa düşecek’387 izlenme
Ünlü oyuncu dahil üç kişinin uyuşturucu test sonucu çıktı13 izlenme
AKP'li zabıta, mantar satan teyzeyi darp edince, vatandaştan yumuruğu yedi !3696 izlenme
Kadınlar vazgeçmiyor 'İstanbul Sözleşmesi için mücadeleyi sürdürmeye kararlıyız'46 izlenme
İşte yerle bir olan El-Ehli Baptist Hastanesi: Yüzlerce insan öldü30 izlenme
AKP döneminde İBB araçları AKP'lilere verilmiş! Seçim için özel tahsis!19 izlenme
Suriye hava sahası Rus sivil uçaklarına hava sahasını açtığını duyurdu.26 izlenme
Ekrem İmamoğlu resmen duyurdu: "Önce aday, sonra Cumhurbaşkanı olma iddiasıyla yola çıkıyorum"22 izlenme
İtalyan kadın gazeteci, ABD dışişleri bakanı Pompeo’ya köpek maması verip 'bundan günde 3 kez yerseniz insaflı, vefalı, sadakatli olabilirsiniz' diyor !
Domuz eti skandalı giderek büyüyor: Sedat Peker’den Köfteci Yusuf açıklaması
Emniyet'teki ifadesi ortaya çıkan Ayhan Bora Kaplan’a oğlunun sünnet düğünü ve "kirveleri" soruldu: İşte o çok konuşulan düğünün görüntüleri
İstanbul’da su alarmı: Barajlar yüzde 18’in altına indi