KRT canlı yayınında konuşan Emekli Tümgeneral Ali Er, değerlendirmelerde bulundu.
Büyük bir istihbarat boşluğu olduğunu söyleyen Er, şu ifadeleri kullandı:
"HERKES KENDİNİ SORGULAMALI"
"Acımız çok derin. Bu acı artık infiale dönmek üzere. Henüz 12 şehidimizi toprağa vereli haftalar olmadı. Bugün 5 şehitle başladı bu haber. Bir çatışma 5 saatten uzunsa burada ciddi bir baskın vardır. ABD Dışişleri Bakanı iki gün evvel Türkiye'deydi. Türkiye'den ne istedi? Türkiye neyi kabul etmedi? Bunun PKK'nın kendi karar verdiği bir eylem olduğunu düşünmüyorum. PKK'nın kış şartlarında bu kadar büyük eylemlere kalkışması pratiği değildir. Bu eylem basit bir eylem değil. Bu eylemler bende Türkiye'ye sanki dolaylı olarak bir ikna sürecinin kanla kabul ettirilmeye çalışıldığı düşüncesi doğurdu. Bu benim için şu an bir komplo teorisidir umarım haklı çıkmam. TSK'nın Suriye'nin Kuzeyi'ndeki sızma girişimleriyle mücadele etmesi gerekiyor. Oradaki birliklerin hayatlarını idama ettirme gibi bir tertiplenme içerisinde olduklarını görmeye başladım. Eğer bir ay içerisinde bu kadar çok baskın türü eylemle karşılaşıyorsak herkesin kendisini sorgulaması gerekir.
"BÜYÜK BİR İSTİHBARAT BOŞLUĞU VAR DEMEKTİR"
20 yıl önce biz orada güvenle çatışmaya girebiliyorduk çünkü askeri kuvvetlerin Diyarbakır'da hastanesi vardı. Ben böyle bir yerde çatışmaya giriyorsam Lice'de veya Kulp'ta askerlerimi bekleyen bir hastane destek sağlayabiliyordu. PKK burada çok ciddi bir baskın için hazırlıkla gelmiş. Mühimmat depoları vurulabilmiş ise burada büyük bir istihbarat boşluğu var demektir. PKK'nın bu bölgeye yapılacak eylemle ilgili istihbarat bilgisi olmaması mümkün değil. Orada bir askeri birlik var. PKK'nın da o askeri birliği takip eden istihbarat elemanları vardır. Orada yaşayan her Kürt kökenli, Iraklı istekleri dışında da olsa istihbarat kaynağıdır. Çünkü PKK'nın namlusunun ucundalardır.
"HER ŞARTIN DEZAVANTAJINA GÖRE ALINACAK ÖNLEMLER VARDIR"
Her şartın dezavantajı vardır ama ona göre alınacak önlemler de vardır. O birlikler oraya herhalde dün intikal etmediler. Orada 'Teröristler baskın yaptı biz göremedik' demek kabul edilir değil. O zaman vatandaşın 'Niçin o birlikler orada?' diye sorma hakkı olur"
KRT
Corona aşısında rezalet: 1500 gönüllüye eksik doz vermişler!75 izlenme
Seçim ve mazbata arasında dikkat çeken ihale!148 izlenme
Yüksek aidatlar göç ettiriyor12 izlenme
Meral Akşener Erdoğan’a seslendi: Arkadaş azcık sus166 izlenme
'2023 hedeflerini çöpe attığını ilan etti'56 izlenme
‘Kurtarıcı’ Mehmet Şimşek’in arşivi42 izlenme
AKP, 'kendi projesini' CHP sununca reddetti!47 izlenme
Millet ay sonunu getiremezken AKP'li belediyeden gastronomi festivaline tam 4,5 milyon TL!33 izlenme
Bayraktar'a 'Ben dilenci değilim' diye bağırmıştı... Dilek'ten acı haber
16 liralık HGS borcu 30 Bin liraya çıktı, sosyal medyadan isyan etti!
Yandaşa yine koruma kalkanı! Garanti ödemesinin ertelenmesi AKP eliyle reddedildi!
Anket şirketi başkanı "Kılıçdaroğlu hem aday olacak hem de kazanacak"