Geçtiğimiz Ocak ayında Mardin'de bir iş insanının akıl almaz elektrik vurgunu drone çekimleriyle tespit edilmiş mısır kurutma fabrikasında gizli bölmeye iki devasa trafo kurdurduğu ortaya çıkmıştı.
Tesisin, yaklaşık bin hanenin elektrik tüketimine denk gelen enerji kullandığı belirlenirken 2.5 milyon liraya mal olan kaçak şebekenin, bin KVA ve bin 250 KVA gücünde iki trafodan oluştuğu ortaya çıkmıştı.

Drone ile kaçak şebeke tespitini yapan Dicle Elektrik, tesise baskın yaparak o iki kaçak trafoya da el koymuştu.

Drone taramalarına devam eden Dicle Elektrik bu kez Şanlıurfa’da, tarla ortasında bulunan traktör römorkuna yüklenmiş halde iki adet kaçak trafoyu tespit etti.
Toplam 500 KVA gücündeki trafoların, çevredeki dört kuyudan su çekerek tarımsal sulamada kullanmak için kurulduğu görülürken en az 200 konutun elektrik ihtiyacını karşılayabilecek kapasitede oldukları belirlendi.

Şirket ayrıca şehir merkezlerindeki kayıpkaçak oranının Türkiye ortalaması olan yüzde 14,5 seviyesine kadar düşürdüğünü, Şanlıurfa’nın Viranşehir ve Siverek ilçeleri gibi bazı bölgelerinde ise bu oranın yüzde 96 seviyelerinde olduğunu duyurdu.
Bir benzerine az rastlanır kaçak trafo, vurgunu yapanların akıl almaz yöntemlerini bir kez daha ortaya koyarken dağıtım bedelinin içerisinde fatura edilen kayıp kaçak bedeli ise dürüst vatandaşa yük olmaya devam ediyor.

2025’in ilk dört ayında, binden fazla kaçak trafo tespit eden Dicle Elektrik, mobil kaçak trafo kullananlar hakkında savcılığa videolu ve belgeli suç duyurusunda bulunarak kaçak trafoların yasal süreç kapsamında mülkiyetine geçirilmesini talep etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyondaki toparlanma yıl başından itibaren hızlanacak35 izlenme
Ümraniye'de İBB kazandı, AKP'li belediye kaybetti!95 izlenme
Deprem felaketi fayda etmedi: Fırsatçılar iş başında!30 izlenme
Doktorlar mücadelede kararlı: "Bakanlık geri adım attı, sorun çözülmedi, direneceğiz!"42 izlenme
CHP'li Gürsel Tekin: "Tunus ekonomisi kadar büyük bir parayı çalmışlar!"348 izlenme
TCDD’de ‘bayan yanı’ skandalı giderek büyüyor!262 izlenme
'Emekliler maaş zammında kandırıldı'35 izlenme
Konya'daki CHP'li tek belediyeden esnafa 1000’er TL kira yardımı!91 izlenme
Ekrem İmamoğlu cezaevinden gençlere seslendi: "Adaletin, özgürlüğün ve eşitliğin hâkim olduğu bir Türkiye’yi el ele kuracağız"
Uşşaki tarikatı liderinin yazışmaları ortaya çıktı
Bakan Koca açıkladı: 65.236 yeni vaka tespit edildi, 38.242 kişi sağlığına kavuşurken, 141 kişi hayatını kaybetti!
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Türkiye artık bir eşiği aştı