Geçtiğimiz günlerde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca paylaşılan İBB iddianamesinde dikkat çeken bir ayrıntı ortaya çıktı.
Tezcan’ın aktardığına göre iddianamede ifadeleri yer almayan gizli tanıklar; Meşe, Kartal, Şahin, Ladin ve Maun.
Tezcan ayrıca “Şüpheliden birisi demiş ki, ‘Gizli tanık Kartal’ın hakkımdaki ithamları yalandır, doğru değildir.’
Yani gizli tanık Kartal üzerinden bir şeyler yapmışlar ama iddianamede yok” bilgisini paylaştı.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel de iddianamedeki gizli tanık ifadelerinin çelişkilerini açıklamıştı. Özel, Meşe isimli gizli tanığın iddianamede yer almadığını aynı ifadelerin İlke diye birine verdirildiğini söylemişti.
Özel şu ifadeleri kullanmıştı:
"Beyefendiler iddianameyi yaparken Meşe’nin ifadelerini çıkarmışlar, iddianamede şimdi Ekrem Başkan’a ve arkadaşlara sorulan Meşe ifadelerinin hiçbiri yok, Meşe yok. Yerine İlke’yi koymuşlar. 31 Mart’ta İlke yoktu. Şimdi diyor ki ‘18 Kasım 2024’te İlke ifade verdi. Meşe’nin çektiği ifadeleri İlke’ye şarj etmişler. O yalanları ‘İlke’ diye yazmışlar, nasıl bir suçüstü yakalanmışlar."
İddianamede yer alan gizli tanıkların isimleri şöyle:
Meşe, Doğan, İlke, Çınar, Rüzgar, Maun, Gürgen, Mimoza, Köknar, Sekoya, Zeytin, Martı, Kartal, Şahin, Ladin.
Sözcü
Yunanistan işgal ettiği adamızda tatbikat yaptı!34 izlenme
Konya'da bir imam Cuma hutbesinde doktorları hedef aldı! 'Sen öldürmez misin, sövmez misin, dövmez misin?'53 izlenme
Okuma yazma bilmeyeni sandık kurulu seçmen üyesi yaptılar!70 izlenme
59 genç daha tahliye edildi!18 izlenme
Kanal İstanbul rantı durdurulamıyor: Tarım alanları parsel parsel satışta!14 izlenme
Süleyman Özışık'tan, Süleyman Soylu'ya tehdit gibi sözler!68 izlenme
'O benim kıymetlim' dedi, yargıyı reddetti24 izlenme
Avrupa seyahatindeki Menzil'in sözde şeyhini gören müritlerin çıkardıkları ilginç sesler51 izlenme
Erdoğan hakkındaki 1 milyar dolarlık yolsuzluk iddiası: İfşalar yargıya taşındı
Zarrab '50 Milyon € rüşvet verdim' dedi, Çağlayan'ın o sözleri akıllara geldi !
Al sana tasarruf! Şimşek, 16 milyon liralık araca biniyor, ekibi de çift maaş alıyor
Erdoğan 'Hatay Havalimanını bir hafta içerisinde yeniden işler hale getirdik. Çalışmaların kolaylaşmasını sağladık' dedi, ama görüntüler ortada!