Suriyeliler, Kurban Bayramı’nı ülkesinde geçirmek için Kilis Valiliği online randevu sistemine kayıt yaptırdı. Türkiye'nin dört bir tarafından Kilis’e gelen Suriyeliler, Öncüpınar Sınır Kapısı üzerinden Suriye’ye gidiyor. Sınırda uzun kuyruklar oluşturan Suriyelilerin izdiham oluşturmamaları için polis gerekli tedbirleri alarak Suriyelileri guruplar halinde ülkesine geçişleri sağlıyor. Sabah saatlerinden itibaren Suriyeliler, gönderme alanında Göç İdaresince kurulan dev çadırlarda işlemlerin başlamasını bekledi.
Yoğunluğun yaşandığı sınır hattında polis, Suriyelileri sıraya koyarak düzenli bir şekilde geçişlerin sağlıyor. Öncüpınar Sınır Kapısı'nda yoğunluk devam ederken, bazı Suriyelilerin ülkelerine koşarak gitmesi dikkat çekti. Bazı Suriyelilerin ülkelerindeki akrabaları için aldıkları hediyeleri taşımakta zorluk çektikleri görüldü. Sağlık Müdürlüğü görevlileri de 15 yaş altı çocukların aşı kartlarını kontrol ederek aşı kartı olmayanlara aşı yapıyor. Polis, sınır kapısında izdiham yaşanmaması için tedbirler alıyor.
5 Bin Suriyeli geçiş yaptı
Sabah saatleri itibariyle sınırda yoğunluğa yol açan Suriyeliler'den ülkesine gidenleri sayısı 5 bini aşarken Suriyelilerin göç idaresince kayıtları yapıldıktan sonra pasaport polisinin son işlemlerinin ardından gümrük görevlileri nezaretinde tahsis edilen otobüsler ile Azez ilçesine gidiyor. Suriyelilerin bayrama gidişi 9 Ağustos’a kadar devam edecek.
EYT’liler hayal kırıklığına uğradı: Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin dakikalarca konuştu yeni bir şey söylemedi!33 izlenme
Saray danışmanı fesih kararını yorumladı: “Erdoğan ile Bahçeli’nin muhteşem birlikteliği!”35 izlenme
AKP'nin Amerika politikası hiç bu kadar güzel anlatılmamıştı !583 izlenme
8 defa açılışı ertelenmişti: Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı için 'gizli saklı' ihale!46 izlenme
Demokrat Partili İlay Aksoy, Suriye'den paylaştı: "Suriye devleti, halkına verdiği kartla 20 günde bir ucuza benzin satıyor. Benzinin litresi 7,5 lira. Türkiye’de benzinin litresi 24 lira"38 izlenme
Tatil de yaptı, yazlık saray da!358 izlenme
ABB konser davası: Aleyhe ifade veren belediye çalışanı şirket kurmuş! "Kendi işlerinde belediye malzemelerini kullanırdı"21 izlenme
Son anket açıklandı: Kılıçdaroğlu, Erdoğan'a büyük fark attı!62 izlenme
AYM'nin 'Rabia Naz' kararına baba Şaban Vatan'dan tepki: "Tazminat değil, adalet istiyoruz; dava yeniden açılmalı"
Hilafet bayrağı taşıyan vatandaşa yumruk atmıştı: Üniversite öğrencisinin ifadesi ortaya çıktı
Öz kızına cinsel istismarda bulunduğu ileri sürülen baba tutuklandı!
Memur emeklileri için Danıştay'a başvuru