Gayrimenkul alımıyla vatandaşlık almada limitin 400 bin dolara yükseltileceğine ilişkin değişiklik Resmi Gazete'de yayımlanmadığı için hayata geçmeyince bu durum bir promosyona dönüştü.
HABER SATIŞI ARTIRDI
Sözcü'de yer alan habere göre, yabancıların TC vatandaşlığına 250 bin dolarlık gayrimenkul satın alarak hak kazanabilmesi, Türkiye'de sosyal ve ekonomik sıkıntılar yaratarak, ev fiyatlarını ateşlerken, bu gelişmeler toplumda infiale neden oldu. Bunun paralelinde 13 Nisan'da gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısı sonrasında, “Vatandaşlık hakkı kazanmak için satın alınması gereken gayrimenkul bedelinin 400 bin dolara çıkarılması kararı alındı” haberleri medyada yer aldı. Haber yalanlanmadı ancak aradan geçen 13 günde Resmi Gazete'de böyle bir değişiklik yer almadı. Bu arada limit artışı olacağı haberi, yabancılara konut satışını iyice hızlandırmış durumda.
Avukat Enver Aksakal, “400 bin dolara çıkacak diye yabancıların talebinde artış var. Az önce (26 Nisan) 250 bin dolarlık bir gayrimenkul için vatandaşlık başvurusunu yaptık. Resmi Gazete'de henüz artışa yönelik bir karar yok” dedi. Sektörde, “Acaba satışlara hız kazandırmak için mi böyle bir haber servis edildi” sorusu soruluyor.
İnternette birçok konut ‘vatandaşlığa uygun' ibaresi ile satılıyor. Bazı ilanların başlığında Arap alfabesi ile yazılar da yer alıyor. Fiyatlar çok yüksek, görece uygun evler için arandığında ise ‘Vatandaşlık için fiyatı 250 bin dolar gösterir, farkı elden geri öderiz' gibi sahtekarlıklar da teklif edilebiliyor.
Yabancıların Türkiye'de vatandaşlık için konut alımında son günlerde büyük hareketlilik olduğunu söyleyen Elit Gayrimenkul Değerleme Yönetici Ortağı Türker Polat, “400 bin dolara çıkacak haberi sonrası işlem hacmimiz de arayan soran da arttı. Pek çok yabancı ‘artış ne zaman yürürlüğe girer' diye bize danışıyor” dedi.
Metin Akpınar davasında milyonluk karar22 izlenme
1000 TL'lik elektrik faturaları isyan ettirdi! Halk Vali'ye dert yandı!239 izlenme
İsrail'in çocukları öldürmesini canlı yayında skandal sözlerle savundu: “Bizim çocuğumuzu kesip biçeni biz kesip biçmeyelim mi?”51 izlenme
Hakan Tosun'u darp eden saldırganın ailesi kamera görüntülerine el koydu iddiası27 izlenme
"Biz geldiğimizde normal ambulans yoktu" demişti, Erdoğan'ın eski doktoru Turhan Çömez madde madde sayarak ambulans gerçeğini açıkladı!54 izlenme
Emekliler kampanya başlattı: Resmi Gazete’yi etiketleyip paylaşıyorlar53 izlenme
Bakan Koca verilei açıkladı: 33.860 yeni vaka tespit edilirken, 237 kişi hayatını kaybetti, 30.110 kişi sağlığına kavuştu!55 izlenme
Yavuz Bingöl yandaşlığın kitabını yeniden yazdı 'Yandaş değil, uyumluyum !'473 izlenme
Bir çocuğa Kılıçdaroğlu için 'hain' dedirtilmesine AKP'li Dağ manipülasyon dedi, Süleyman Soylu sahip çıktı!
AKP'liler içeriden sızdırdı: Emeklilerin bayram ikramiyesi belli oldu
Yasa çıktı maaşlar Nisan'da: EYT'li şimdi ne yapacak?
Casusluk davasında üçüncü duruşma: Ekrem İmamoğlu ve Merdan Yanardağ yeniden hakim karşısında; MİT 'casusluk' sorularına yanıt vermedi!