Türkiye’de gıdadan barınmaya, sağlıktan ısınmaya, okul ihtiyaçlarından yaşlı ve engelli bakımına kadar birçok alanda milyonlarca kişi yardıma muhtaç halde hayatını sürdürmeye çalışıyor.
VERİLER VAHİM
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı verilerine göre Eylül 2024 itibariyle 4 milyon 278 bin aile düzenli sosyal yardımlardan yararlanıyor. Yaklaşık 14.8 milyon kişiyi ifade eden bu rakama tek seferlik yardımlar, doğum yardımı, proje destekleri, kamu kurumlarına transferler ve Genel Sağlık Sigortası (GSS) primi devlet tarafından ödenenler dahil değil. Aylık geliri brüt asgari ücretin üçte birinin altında olan kişiler için genel bütçeden ödenen Genel Sağlık Sigortası (GSS) primine ilişkin Mayıs 2024 verilerine göre, 9 milyon 444 bin 458 kişinin GSS primi bütçeden karşılandı. Ailesinin yoksulluğu nedeniyle bakılamayan ve ailesinden alınma riski bulunan çocukların sayısını ortaya koyan Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) hizmetinden yararlanan çocuk sayısının ulaştığı boyut da dikkati çekti. Buna göre, 2020 yılında 129 bin 422 olan SED hizmetinden yararlanan çocuk sayısı, 2022’de 157 bin 248’e, 2023’te ise 264 bin 995’e, 2024’ün Mayıs ayında ise 170 bin 694’e kadar çıktı.
Nefes
Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'tan çok net mesaj18 izlenme
Ders almıyorlar: Altın madeni için ‘ÇED gerekli değildir’ kararı!30 izlenme
Mersin Limanı’nda muz kolilerinde 1 ton kokain yakalandı!55 izlenme
Adana Büyükşehir Belediye Başkanvekilliğine CHP’nin adayı Güngör Geçer seçildi22 izlenme
Bursa'daki orman yangını Balıkesir'e sıçradı: Yerleşim yerleri tehlikede21 izlenme
Nişan yapılan mahallede koronavirüs vaka sayısı 81'e yükseldi!111 izlenme
Yine o şirket yine yeni bina yine yıkım…60 izlenme
Nureddin Nebati'nin atanmasının perde arkasında ne var? 'Berat Albayrak gölge patron oldu'44 izlenme
Pes dedirten hırsızlık! Tren raylarını çalarken suçüstü yakalandılar, serbest bırakıldılar!
Kosova’da elektriğe gelen zam halkı sokağa döktü!
Kamuoyu İnönü tartışmasına odaklanırken, 'ucuz ekmek' kuyrukları başladı!
İçişleri Bakanı'ndan El Cezire Tv'de Araplara mesaj: "Ev karşılığı vatandaşlık alma süreci durmadı, gayrimenkul alanlar 2-3 ay içerisinde vatandaş oluyor"