Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Nisan ayı enflasyonunu yüzde 3 olarak açıkladı. Böylece son 12 aylık periyotta enflasyon yüzde 48,73 olarak kesinleşti.
Nisan ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte milyonlarca emekli ve memurun Temmuz'da alacağı zam oranının 4 aylık kısmı da ortaya çıktı.
SSK VE BAĞKUR EMEKLİSİ EN AZ YÜZDE 13,36 ZAM ALACAK
Ocak, Şubat ve Mart ayı enflasyon verilerine göre yüzde 10,06 zam alması kesinleşen emeklilerin aylıklarındaki artış oranı yüzde 13,36'ya yükselmiş oldu.

İktidarın Temmuz ayında herhangi bir ek artışa gitmemesi halinde SSK ve BağKur emeklisinin zam oranı, 6 aylık kesinleşmiş enflasyon rakamıyla belirlenecek.
Memur emeklisi ile memur maaşlarındaki artış ise toplu sözleşme ve enflasyon farkı oranları dikkate alınarak hesaplanacak.
Sözcü
Otogaza hafta başında büyük zam!37 izlenme
Yenidoğan çetesinin başhekimi dizide de oynamış30 izlenme
Bayrampaşa'da kritik seçim! Başkan tutuklandı, CHP çoğunluğu kaybetti14 izlenme
Özgür Özel'den İBB Davası'ndaki tahliyelere ilişkin açıklama: "Artarak devam edecek. Mahkeme salonu bizim yargılandığımız değil, yargıladığımız bir mecraya dönüşmüştür"8 izlenme
Erdoğan'ın 'güvenim kalmadı' dediği ORC'den yanıt geldi: Boşuna demiyoruz!49 izlenme
Erdoğan hayat pahalılığındaki sorunu buldu: "Sorun ekonomik değil, psikolojik"35 izlenme
Merkez Bankası'nın dolara 5. müdahalesinin faturası ortaya çıktı!52 izlenme
Serhan Asker'den tarihi konuşma: "Gündem memurun, en düşük emekli aylığının 14 bin lira olmasıdır. Asgari ücretin 22 bin, kiranın 30 bin lira olmasıdır. Biz korkmayız"29 izlenme