CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, icra ve iflas dairelerine gelen dosya sayısındaki artışa dikkat çekerek, borçlu vatandaş sayısındaki artışa ilişkin basın açıklaması yaptı.
CHP'li Bulut, yurttaşın bankalara, finansman şirketlerin ve TOKİ’ye olan borcunun 1 trilyon 173 milyar liraya yükseldiğini belirtti. Bulut, “Vatandaş anaparayı bile ödeyemiyor; faize çalışıyor. Bankalara yılın ilk 3 aylık döneminde ödenen faiz tutarı 36,5 milyar TL” dedi.
Bulut açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
“Vatandaşın borcu dağları aştı. Bireylerin bankalara, finansman şirketlerine; konut, taşıt, ihtiyaç ve kredi kartı ve TOKİ’ye borcu 6 Mayıs itibariyle 1 trilyon 173 milyar liraya yükseldi. Vatandaşların varlık yönetim şirketlerine 30,7 milyar, TOKİ’ye ise 27 milyar lira borcu bulunuyor. Vatandaşların vadesinde ödeyemediği için bankalar tarafından icraya verilen takipteki borçları ise 27,6 milyar lira. Vatandaş anaparayı bıraktı, borcun faizine çalışıyor. Tüketici kredileri ve kredi kartları için bu yıl ocakmart döneminde bankalara ödenen faiz 36,5 milyar lira.”
“4.5 AYDA 3 MİLYON 664 BİN İCRA DOSYASI”
1 Ocak – 13 Mayıs günleri arasında icra ve iflas dairelerine toplam 3 milyon 664 bin yeni dosyanın geldiğini belirten Bulut, yeni gelen dosya sayısının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 29,1 oranında yükseldiğine dikkat çekti.
Bulut, icra dairelerinde bulunan dosya sayısının 13 Mayıs itibariyle 23 milyon 459 bine çıktığının altını çizdi.
KRT
Sığınmacı nankör Afganlar, Türk lirasını halı yapıp üzerinde yürüdü!44 izlenme
Ballı bürokratlar: Hem bakanlıktan hem de enerji şirketinden maaş alıyorlar33 izlenme
Narin Güran cinayetinde yeni görüntü ortaya çıktı: "Nevzat'ı cezaevinde hallederler"51 izlenme
Adnan Beker ile Hande Fırat canlı yayında birbirine girdi! 'Siz hemen Emniyet Müdürünü ararsınız'19 izlenme
İçişleri Bakanı memleketinde duyduklarından hoşlanmadı, korumaları "Mazota, gübreye, elektriğe yetişemiyorum" diyen çiftçiyi apar topar uzaklaştırdı!24 izlenme
Duman grubundan Erdoğan ve AKP'ye tarihi ayar: "Seçimden sonra haklarımızı aramaya başlayacağız"33 izlenme
AKP'ye yakın anket şirketinin sonuçlarına göre, Erdoğan ilk kez kaybetti!85 izlenme
Emekliye bayram ikramiyesi için tarih belli oldu25 izlenme
Vatandaş hem karanlıkta hem de soğukta kaldı!
Süleymancıların yurdu 'istismar' nedeniyle kapatıldı!
Türkiye İstatistik Kurumu, 2022 yılı kırmızı et üretimi ve çiğ süt üretimi istatistiklerini yayınladı
'Amerika Avrupa battı' diyenler dikkatli izlesin: ABD'de çalışan mobilyacı bir günlük ücretle neler alınacağını tek tek saydı!