Bilecik Jandarma Komutanlığı ekipleri, mart ayında artan sosyal medya üzerinden dolandırıcılık şikayetleri üzerine inceleme başlattı.
Osmaneli Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesindeki soruşturmada şüphelilerin sosyal medya üzerinden bulduğu yaklaşık 1200 kişiyi bungalov kiralama adı altında her türlü beyaz eşya, mobilya, elektronik cihaz, otomobil, evcil hayvan, tatil rezervasyonuyla kandırdığı, ayrıca sahte profille cinsel içerikli sohbet sonrası şantaj yaptıkları tespit edildi.
MASAK ile yapılan iş birliğiyle kimlikleri tespit edilen şüphelilerin banka hesaplarında yaklaşık 385 milyon lira para girişçıkışının olduğu tespit edildi.

Bilecik Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından şüphelilerin yakalanmasına yönelik operasyonlarda Bilecik’in yanı sıra Mersin, Adana, Antalya, Aydın, Diyarbakır, Elazığ ve İstanbul’da eş zamanlı baskınlar yapıldı, 19 şüpheli gözaltına alındı.

İşlemlerinin ardından sevk edildikleri adliyede mahkemeye çıkarılan şüphelilerden 14'ü tutuklandı, 4’ü kadın 5 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bilecik Valisi Şefik Aygöl, İl Jandarma Komutanı Ferdi Erbakıcı ve İl Emniyet Müdürü Beyti Kalaycı ile birlikte operasyonun detaylarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Vali Aygöl, bungalov kiralama adı altında sahte ilanlar veren şüphelilerin beyaz eşya, mobilya, elektronik cihaz, otomobil, tatil rezervasyonu ve evcil hayvan satışı gibi yollarla kişilerin dolandırıldığını söyledi. Vali Aygöl, sözlerini şöyle sürdürdü;
*Sahte sosyal medya profilleri kullanarak şantaj yöntemiyle mağduriyet oluşturan şüphelilerin MASAK üzerinden yapılan incelemeler sonucu birbirleriyle bağlantılı olduğu belirlenen banka hesaplarında toplam 385 milyon lira para hareketi tespit edilmiştir. Ülke genelinde yaklaşık 1200 vatandaşımızın bu çete tarafından dolandırıldığı belirlenmiştir.
*Tutuklanan şüphelilerin bir kısmının banka hesaplarını suç şebekesine komisyon karşılığı kullandırdığı anlaşılmıştır. Elde edilen bu haksız kazanç ve suç gelirlerine yönelik çalışma da devam etmektedir.
*Vatandaşlarımızı bir kez daha uyarıyoruz, banka hesaplarınızı gelir elde etme vaadiyle kötü niyetli kişilere kullandırmayınız. İnternet üzerinden gerçekleştirilen dolandırıcılık olaylarına karşı daima dikkatli olunuz. Operasyona ilişkin 4 kişi de aranıyor.
Sözcü
Rusya-Ukrayna savaşı: Rus askerler birbirini vuruyor, TV’de savaş eleştiriliyor85 izlenme
Akar’dan mermi fiyatına indirim cevabı75 izlenme
FT: "Ekonomistler Erdoğan’ın yeterli faiz artışına izin vermeyeceğinden endişeli"36 izlenme
Bahçeli'nin stratejisi ters tepti! İstanbul'daki iftar programında MHP'li il başkanını yuhaladılar!601 izlenme
BP neyi var neyi yok hepsini satıp Türkiye'den çıktı, şimdi de iki akaryakıt firması daha satışa çıktı!36 izlenme
Barış Pehlivan, FETÖ elebaşına hakaret ettiği için ceza aldı!101 izlenme
Ukrayna’nın İrpin kentinde Rus saldırılarında kullanılamaz hale gelen araçlar boş araziyi araba mezarlığına döndürdü!59 izlenme
Emekliler böyle isyan etti: "O manda yoğurdu yesin gariban aç susuz kalsın"30 izlenme
Aktroller gemiyi terk ediyor: Furkan Bölükbaşı AKP'yi yerden yere vurdu!
Son kulis sızdı: Emekliye seyyanen zam için rakam ve tarih verildi
Pakdemirli pilotluk lisansını THK’da yeniletmiş!
AKP'yi sarsan skandal fotoğraf: Ticari suç zanlısı Ticaret Bakanı Muş'la aynı karede!