Derinleşen ekonomik krizle birlikte milyonlarca kişi kömür, barınma, gıda gibi farklı konularda devlet yardımı ile ayakta kalmaya çalışıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın yardım hattı Alo 144’ü, 4 yılda 34 milyon 3 bin 818 kişi arayarak yardım istedi.
Aile ve Sosyal Hizmet Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ise bu yoksulluğu, “Yararlanıcı sayısı artışı, yoksulluğun artmasından ziyade, daha fazla vatandaşımıza daha fazla yardım çeşidiyle ulaşan sosyal devlet uygulamalarının yaygınlaşmasından kaynaklanıyor” diye savundu.
FARKINDALIK VE BİLİNÇ ARTMIŞTI
DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili İdris Şahin’in yardım hattına başvuru yapan vatandaşlara dair soru önergesine yanıt veren Bakan Göktaş, “Alo 144 yardım hattını yardımlar için 2020’de 6 milyon 638 bin 270, 2021’de 6 milyon 26 bin 918, 2022’de 9 milyon 7 bin 545, 2023’te 7 milyon 383 bin 143, 2024’te 4 milyon 947 bin 942 başvuru yapılmıştır” dedi.
Göktaş yoksulluğun arttığını görmezden gelerek, sosyal yardımlara başvuru kanallarının çeşitlendirildiğini, vatandaşlarını sosyal yardımlar alanındaki farkındalık ve bilgi düzeylerinin arttığını hatırlattı. Yardım çağrılarının artışını bu bilinçteki artışa bağladı.
Sözcü
'Milliyet farkı' ödemesi alan otelin cezası belli oldu: Bakanlıktan 4 gece 5 günlük ceza!31 izlenme
AKP'nin ünlü yüzü Gazze'ye yardım gemileri sorulunca sinirlenip küfür etti13 izlenme
Süleyman Soylu hakkında çarpıcı Sedat Peker iddiası! 'Açıkla ya da istifa et! Jammer (sinyal kesici) verdin sen ona jammer! İki tane!'90 izlenme
Mardin kazasında hayatını kaybeden polisle ilgili yürek burkan detay! Bir hafta önce atanmış!29 izlenme
Polatların sürgün edilen savcısı: "İtibar suikastına uğruyorum"35 izlenme
Yılmaz Özdil isyan etti: Biri izin veriyor biri şakşaklıyor!58 izlenme
Bir gerici yobazdan daha küstah sözler! 'Atatürk’ü seven kâfir olur'51 izlenme
Asgari ücrette pazarlık 15.700 TL’den açılacak28 izlenme
Sandık oyunları bitmiyor: Bu kez de liste karıştırma!
Diyanet'in Mekke sorumlusunun rüşvet aldığı iddia edilmişti: Kendisini böyle savundu
Taşımacılıkta kriz! 1500 TIR gitmek, 7 bin TIR dönmek için 45 gündür bekliyor
Şamil Tayyar'dan Cumhur İttifakı'nda çatlak açıklaması: 'Erken seçime götürebilir'