Derinleşen ekonomik krizle birlikte milyonlarca kişi kömür, barınma, gıda gibi farklı konularda devlet yardımı ile ayakta kalmaya çalışıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın yardım hattı Alo 144’ü, 4 yılda 34 milyon 3 bin 818 kişi arayarak yardım istedi.
Aile ve Sosyal Hizmet Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ise bu yoksulluğu, “Yararlanıcı sayısı artışı, yoksulluğun artmasından ziyade, daha fazla vatandaşımıza daha fazla yardım çeşidiyle ulaşan sosyal devlet uygulamalarının yaygınlaşmasından kaynaklanıyor” diye savundu.
FARKINDALIK VE BİLİNÇ ARTMIŞTI
DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili İdris Şahin’in yardım hattına başvuru yapan vatandaşlara dair soru önergesine yanıt veren Bakan Göktaş, “Alo 144 yardım hattını yardımlar için 2020’de 6 milyon 638 bin 270, 2021’de 6 milyon 26 bin 918, 2022’de 9 milyon 7 bin 545, 2023’te 7 milyon 383 bin 143, 2024’te 4 milyon 947 bin 942 başvuru yapılmıştır” dedi.
Göktaş yoksulluğun arttığını görmezden gelerek, sosyal yardımlara başvuru kanallarının çeşitlendirildiğini, vatandaşlarını sosyal yardımlar alanındaki farkındalık ve bilgi düzeylerinin arttığını hatırlattı. Yardım çağrılarının artışını bu bilinçteki artışa bağladı.
Sözcü
İmamoğlu: "Saçımın teli bile titremiyor, kimse engel olamaz"28 izlenme
Memur maaş zammı için gözler o tarihte: İşte yapılması beklenen zam oranı66 izlenme
Fatih Terim’in şoföründen kafa karıştıran ifade! Seçil Erzan’ı yalancı çıkardı35 izlenme
Kılıçdaroğlu'ndan valiliklere 'festival yasağı' uyarısı: "Şakşakçılık yapmayın, devletin valisi olun. Devletin! Milyonları karşınızda bulacaksınız"52 izlenme
AKP’li belediye trilyonluk parkı imara açtı! Anında sudan ucuza satışa çıkardı32 izlenme
Narin Güran cinayetinde yeni gelişme: Tahliyesi talep edildi83 izlenme
Erdoğan iki yılda 180 derece değişti28 izlenme
'Erdoğan artık çöküşe geçti'3417 izlenme
Devletin borç stoku 1.5 trilyon lirayı aşacak!
Utanç tablosunda yer kalmadı! 365 günde en az 29 bin çocuk istismara uğradı
İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne operasyon: Tunç Soyer gözaltına alındı
Milli Eğitim Akademileri'ndeki öğretmenler anlattı: "Bir dilim kekle öğle arasını geçiriyoruz"